Savossa juotettiin karvasta kalkkia Kisalle

Mestis jatkui ottelulla Savonlinnan Pallokerho vastaan LeKi. SaPKo oli hävinnyt avauspelinsä tekemättä maaliakaan, kun taas Kisa rallatteli avauskiepiltä selvän 5 – 1-voiton Heinolasta komealla maalikimaralla. Savossa ei lempääläisestä maalikimarasta ollut tietoakaan, vaan ihan loppuun saakka oli kisalaisten ruuti märkää, näin SaPKo otti 3 – 2 (0-0,2-0,1-2)-voiton varsin lammasmaisesta LeKistä.
– Tämä oli hyvä herätys ja opinsauna sekä pelaajille että valmentajille. Nyt ei oltu valmiita tekemään niitä pieniä asioita, joita kiekkopelin voittaminen vaatii. Irtokiekkoihin ei menty kyllin nälkäisesti, taklaukset olivat kesyjä ja himo maalipaikoissa puuttui, kuului Kisan kakkosvalmentajan Matti Kaipaisen puhelinkommentit pelin jälkeen.
Kokoonpano Kisalla oli muhkea, vaikka edellispelissä neljä tehotäplää koonnut Niclas Lucenius olikin kuumeessa kotona ja toinen avauspelin tehonikkari Mika Niemi oli siviilitöissä. Paikkaajana oli kyllä nimekäs heppu, kun muutama kausi sitten SM-liigan maalipörssin voittanut Jussi Makkonen avasi kautensa ottelukohtaisella sopimuksella Kisan nutussa. Makkonen oli viime vuonna Tapparan mies, mutta tälle sesongille ei pelipaikkaa ole löytynyt, joten hän avaa sesonkinsa Kisassa. Maalissa Ilves-vahti Juha Järvenpää palasi emoseuraansa ja maalilla Kisalla oli tshekkinuorukainen Tomas Kral. Myös Roope Nikkilä oli vedetty rosteriin mukaan Savonlinnan-keikalle.
– Tänään ei nähty parasta Jussi Makkosta, mutta ookoo esitys kauden avauspeliksi kuitenkin, arvioi Kaipainen.
Pelin alussa SaPko sai ylivoimaa, kun Lassi Mattila passitettiin jäähylle, mutta lempääläiset kestivät. Vahva oli Kisankin yv-pyöritys, mutta joku päättäväisyyden puute vai onnen puuteko esti hyvienkin paikkojen hyödyntämisen. Avauserä mentiin nollanollaa.
– Eka erä oli kuitenkin kohtuullisen hyvä eli jalat saatiin pitkästä matkasta huolimatta liikkeelle.
Toinen erä oli viime kaudella monta kertaa jostain syystä Kisalle hankala periodi, niin se oli nytkin. Mika Mörsky ja Pekka Niemimaa iskivät pikkumustan ohi Tomas Kralin. Mörsky teki osumansa samalla hetkellä, kun lempääläispelaaja luisteli jäähyboksista. Niemimaa sen sijaan teki osumansa nolosti alivoimalla, kun Kisa ei kahdesta omasta yyveestään saanut mitään aikaan.
22-vuotiassta 175-senttisestä Espoon Bluesin junnukoulun käyneestä Mika Mörskystä tuli pelin ykkössankari. Heti päätöserän alussa, SaPKon pelatessa taas ylivoimaa iski Mörsky kiekon ohi ihan kelpo pelin pelanneen Tomas Kralin.
– Päätöserässä saimme juonen päästä paremmin kiinni, mutta edes vastustajan viiden minuutin jäähy ei tuonut meille kaipaamaamme kavennusta, viittasi Kaipainen erän puolimaissa tulleeseen Iiro Vehmasen pelirangaistukseen.
Kisan lohdutusosumat iskivät ensiksi Sami Venäläinen ja loppulukemista vastasi Markus Korkiakoski, mutta molemmat tulivat ilman molaria pelaten eli ihan loppukinkamilla. Realistista tasoitussaumaa ei enää Kisa saanut.
– Parannettaavaa jäi eli reeniä tarvitaan paljon lisää. Nyt olisi kaivattu niitä henkisesti isoja pelaajia, jotka olisivat sytyttäneet muut. Kral maalissa oli hyvä, muu sakki oli tasaista massaa, arvioi Kaipainen suojattejaan.
Kisan kokoonpanosta puuttuivat kokekeneista pelajaista polvensa treenipelissä loukannut Antti Hilden, olkavaivainen Aki Juusela sekä vasta syyskuussa jääharjoittelun aloittanut Jarkko Pyymäki. Nuorisokaartista esimerkiksi Sami Laakso ja Tomi Iso-Mustajärvi eivät mahtuneet pelaavaan rosteriin kahdessa ensimmäisessä pelissä, mutta ensi keskiviikkona saattaa tilanne muuttua.
makea avausvoitto on siis vain muisto ja seuraavaksi Kisa kohtaa etukäteen kovia Mestiksen kärkitiimejä, joista Sport Vaasasta saapuu keskiviikkona 18. syyskuuta Lempäälään.
– Kyllä takin napit pitää olla kaikilla kaulaan saakka kiinni eli Sportia vastaan on lähdettävä ihan eri nöyryydellä ja sykkeellä, alleviivasi Kaipainen, joka loppukaneetissaan kehui ottelun hyviä tuomareita sekä Savonlinnan hienoa fiilistä, jonka paikan päällä olevat 1208 katsojaa tekivät.
Keskiviikkona siis Mestistä Lempäälässä, sinne kaikki kiekkointoiset paikalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?