Heinolassa jyräsi Corsosta huolimatta Peliitat

Heinolan Peliitat on tällä hetkellä jostain syystä ylivoimaisesti hankalin vastustaja Mestiksessä Lempäälän Kisalle huolimatta siitä, että Peliitat on sarjassa sijalla 10 reippaasti Kisaa jäljessä. Kauden viidennessä keskinäisessä kohtaamisessa Peliitat oli kotonaan suvereenisti Kisaa nälkäisempi ja nöyrempi joukkue ja otti ansaitun 6 – 3 (3-2,1-0,2-1)-voiton.
Voitot ovat Peliitoille nyt tältä sesongilta 4 – 1 ja edellisen kerran Kisa juhli Heinolassa täyttä pistepottia syyskuun 14.päivänä viime vuonna eli 14 kuukautta sitten.
Kisan kohdalla kohistiin vuorokauden ajan tapaus Daniel Corsosta. Ilveksen ykköshankinta tälle kaudelle ajautui pitkään tehottomuusputkeen ja tietojen mukaan alkoi luonteensa mukaisesti oikuttelemaan ja jopa kiukuttelemaankin. Niinpä Ilveksen valmennus- ja seurajohto laittoi miehen aluksi sivurooliin ykkössentterin paikalta ja lopulta katsomon kautta farmitiimi Kisaan. Lempääläisten harjoituksiin mies ilmaantui palkanmaksajansa velvoittamana tiistaina ja kuuleman mukaan hoiti treeneissä ammattimiehen asiallisuudella hommansa.
Lehdet repivät case-Corsosta rivikaupalla juttuja, lähinnä teemalla onko farmisiirto kokeneelle 35-vuotiaalle ja urallaan 77 NHL-peliäkin pelanneelle miehelle ”nöyryytys” ja spekulaatiot olivat ankarat, minne hän seuraavaksi tietään jatkaa.
Ainakin Heinolassa Corso johti Kisan paljon pelaikaa saanutta ykkösvitjaa laidoillaan Arttu Ilomäki ja Toni Kallela. Ketju pyöritti näyttävästi monen monituista kertaa tasakentällisinkin Peliittoja, mutta kun räkämaaleja ei suvaittu tehdä, oli pyöritys äärettömän tehotonta.
Puolustuksen suuntaan triosta töitä teki yksi lenkki: Kallela. Corso ja Ilomäki omaan päähän menossa aika lailla säästivät luistelupotkujaan. Summa summarumina Corson pelaamisesta voi sanoa, että mitäänsanomatonta ja tehotonta, mitä todistavat kiikariluvut 0 + 0 tehotilastossakin.
Peli alkoi Kisan lievällä hallinnalla, mutta avausmaalin teki, kuten tälle kaudelle niin tyypillisesti, vastustaja. Kisan paras vitja oli Mika Niemen sentteröimä kolmikko laidoilla Antti Hilden ja Nestori Lähde. Hilden ja Lähde tekivät maalit mieheen avauserässä, mutta niistä huolimatta Kisa oli aina askeleen takana.
Peliitat pääsi iskemään osumia osin omaa terävyyttään, osin Kisan löysän puolustamisen takia ja osin senkin takia, että maalissa Jarno Laitinen kykeni perustorjuntoihin, mutta ei tällä kertaa yltänyt ”game savereihin”.
Toisessa erässä pelin höntsy-luonne sen kuin lisääntyi. Pitkiä myllyjä mentiin Peliittojen päädyssä, mutta kuteja pihtailtiin ja kulmissa pyörittiin. Heinolan Sakari Manninen iski keskimmäisen erän ainoan osumansa aika lailla vapaasti tälläkin kertaa.
Päätöserään kaivattiin Kisalta iskua, mutta sellaista ei nähty. Aina mielensä ja kroppansa sataprosenttisesti likoon laittava Sami Laakso paini pikkukakkosen arvoisesti Jesse Häkkisen kanssa ja 4 – 4-tasavajaalla Peliitat ratkaisi pelin. Ensiksi heinolalaissakki katkaisi Kisan pyörityksen, karkasi hyvään hyökkäykseen, jonka ehkäpä kentän paras mies konkari Jani Keinänen päätti vuorenvarmaan viimeistelyyn. Kun pian perään Mika Niemi joutui koukkaamaan Moses Mustosta läpiajotilanteessa, tuomittiin rankkari, jonka Mustonen tapojensa mukaisesti Kisaa kurittaen iski maaliin. Toni Niemen kavennus lohdutti, toivottavasti kelpo kipparia itseään ainakin.
Viimeiset 10 pelimunuuttia pelailtiin leppeästi marraskuisessa päijäthämäläisessä ehtoossa.
Sarjataulukossa Kisa olisi pisteitä kaivannut, mutta mitään jättiheilahtelua ei tappio vielä siellä merkitse. Peliitat kavensi eron Kisan seitsemään pisteeseen.
Kisan pelaajistoa olisi nyt helppo ja ehkä aiheellistakin moittia, mutta huonoja esityksiä urheilussa aina tulee. Valopilkkujakin oli, kuten jo kehaistu Sami Laakso, hanakasti jälleen viivalta tulittanut Vili Palola (0+1) sekä kaksi tehotäplää per mies koonnut trio Hilden, Lähde ja Niemi.
Pelit jatkuvat seuraavaski lauantaina, jolloin tällä hetkellä yhden sijan Kisan alapuolella oleva Jokipojat saapuu visiitille. Kisa on sarjassa seitsemäntenä ja Jokipojat siis kahdeksantena. Joensuulaiset ovat osanneet Hakkarissa pelata viime vuosina hyvin, mitä todistavat kaksi kohtaamista viime sesongilla: 3 – 5 ja 2 – 6. Lokakuussa Kisa tosin löylytti Pohjois-Karjalassa Jokipoikia lukemin 3 – 1, joten tasaista ja tiukkaa lienee taas luvassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?