Kiekkovieraita ystävyyskunnasta

Ystävyyskuntien juniorit mittelivät hyvässä hengessä. Kuva:  Kauno Vastinesluoma.

Ystävyyskuntien juniorit mittelivät hyvässä hengessä. Kuva: Kauno Vastinesluoma.

Lähes kymmenen vuotta Lempäälässä on pelattu loppiaisena kansainvälistä jääkiekkoa, kun ystävyyskunta Ulricehamnin juniorit ovat matkanneet Ruotsista vieraaksemme. Tänä vuonna Hakkariin reissasi UIF:n vuonna 2001 syntyneet juniorit tukijoukkoineen.

Joukkue saapui lauantaina 5. tammikuuta. Samana päivänä kajahtiva tMasku-Areenassa kansallislaulut ja LeKi ja UIF mittelivät ystävyysottelun merkeissä. Tällä kertaa vieraamme antoivat kyllä sopuisasti tilaa LeKi:n hyökkäyksille, sillä ottelun jälkeen valotaululla komeili 12–0 lukemat kotijoukkueelle.

Ottelun ja saunottelun jälkeen siirryimme pelaajien ja vanhempien kanssa syömään siipiä ja sormiruokaa. Samalla vaihdettiin kuulumisia kiekosta ja muista kiinnostavista asioista.

Sunnuntaiaamuna ensimmäiset talkoolaiset kurvasivat hallille jo seitsemän jälkeen varmistamaan alkavan turnauksen onnistumisen ja ruotsalaisten hyvinvoinnin.

Turnaus sinänsä sujui järjestäjien näkökulmasta upeasti järjestelyt toimivat, aikataulut pitivät ja suupielet näyttivät ylöspäin.

Urheilullisesti tapahtuma oli tietysti vieläkin positiivisempi. LeKi D2 on viime keväästä asti tehnyt erittäin tiivistä yhteistyötä Tapparan kanssa, ja he ovat muodostaneet yhteisen harjoitusryhmän noin tusinan Tapparan pojan kanssa. Turnauksessa harjoitusryhmämme joukkueet pelasivat LeKi- ja Tappara Opaalit -nimillä, ja molemmat raivasivat alkulohkoistaan tiet puhtaalla pelillä loppuotteluun. Loppuottelussa edettiin tasatahtiin aina voittolaukaus kilpailuun asti. Ratkaisu syntyi neljännessä parissa, kun Miko Keränen vei Tapparan voittoon.

Turnauksen jälkeen siirryttiin Akaaseen keilaamaan, pelailemaan ja nauttimaan Tex-Mex ruokaa. Verkottumisen lomassa seurattiin U20-kisojen loppuottelua. Vähän kuin kirsikaksi kakun päälle, saatiin nauttia finaalista naapurimaan kanssa ja vielä siten, että seuramme kasvatti Henrik Haapala esiintyi edukseen jäällä.

Tämäkin ottelu oli tiukka ja niinpä tehtäväksemme jäikin toivotella vieraamme turvalliselle kotimatkalle maailman toiseksi parhaaseen kiekkomaahan. Vielä ennen lähtöään UIF esitti meille virallisen kutsun osallistua järjestämäänsä turnaukseen Ulricehamnissa syyskuussa. Perinne jatkuu.

Sami Lehmus

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?