Viitasaari Pirkanmaan Jätehuollon hallitukseen

Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n liikevaihto vuonna 2013 oli 38,8 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 3,7 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli 62 henkilöä vuonna 2013.

Pirkanmaan Jätehuollolla on 17 omistajakuntaa ja yhtiön toimialueella asuu 430 000 asukasta. Yhtiö ei maksa osakkailleen osinkoa. Tulos käytetään jätehuoltopalvelujen tuottamiseen ja kehittämiseen, kuten tuleviin investointeihin.

Pirkanmaan Jätehuollon tehtävä on tuottaa kunnille lakisääteisesti kuuluvat jätehuollon tehtävät.  Palveluverkostoon kuuluvat kilpailutettu jätteenkuljetus, aluejätepisteet ja ekopisteet, paikalliset jäteasemat sekä Koukkujärven ja Tarastenjärven jätteenkäsittelykeskukset. Verkostoa täydentävät muun muassa Repe&Romu -kierros sekä jätehuollon palveluneuvonta. Yhtiön tytäryhtiö Pirkan Putkikeräys Oy tuottaa jätteiden putkikeräys- ja noutopalveluja Vuoreksessa.

– Yhtiö täyttää tänä vuonna kaksikymmentä vuotta. Näiden vuosien aikana on siirrytty kaatopaikkakulttuurista kohti jätteiden systemaattista hyötykäyttöä. Tulevaisuudessa jätehuolto tulee vielä kehittymään uudelle tasolle, suuntana kestävä materiaalitalous, sanoo Pirkanmaan Jätehuollon toimitusjohtaja Harri Kallio.

– Töitä riittää. Vuoden 2016 alussa tulee voimaan biohajoavien jätteiden kaatopaikkakielto ja Tammervoiman hyötyvoimalaitos käynnistetään. Jätteiden putkikeräystä rakennetaan Vuoreksessa. Biojätteelle etsitään uutta käsittelymenetelmää. Pakkausalan tuottajavastuu tekee tuloaan ja jätehuoltomääräykset ovat valmistumassa, jatkaa Kallio.

– Arjen yhteistyötä juhlistamme pitkin vuotta. Elokuussa tapaamme kahvipaussin merkeissä jäteasemilla ja jätteenkäsittelykeskuksissa, kertoo Harri Kallio.

Pirkanmaan Jätehuollon hallitus kaudella 2014–15: Oskari Auvinen Kangasala, Olli Viitasaari Lempäälä, Piila Paalanen Nokia, Juha Kuusisto Orivesi, Olli Niemi Pirkkala sekä Antti Ivanoff, Esa Kanerva ja Oras Tynkkynen Tampereelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?