Elerik Oy:ssä puhalletaan yhteen hiileen

Ville Haapala (vas.) generaattoreiden koekäyttöpaikalla tutkii oknko urjalalaisen sikatilan varavirtalaitteessa oike ajännite. Jani Inha ja Risto Kuttila katsovat päältä. Kuva: Erkki Koivisto

Ville Haapala (vas.) generaattoreiden koekäyttöpaikalla tutkii oknko urjalalaisen sikatilan varavirtalaitteessa oikea jännite. Jani Inha ja Risto Kuttila katsovat päältä. Kuva: Erkki Koivisto

Höytämöntien varressa Sääksjärvellä sijaitsevan sähköalan yritys Elerik Oy:n neuvotteluhuoneessa, neukkarissa, vallitsee vapautunut puheensorina. Hymy on miehillä herkässä. Toista kuunnellaan ja itsekin saa pukea ajatuksensa sanoiksi. Pöydän ääressä toimitusjohtaja Risto Kuttila, 47, työntekijöistä jokapaikan höylä Jani Inha, 34, ja valtion ns. nuorisotakuulla Sanssikortin avulla 10 kuukaudeksi työllistetty asentaja Ville Haapala, 29, toteavat yksissä tuumin, että nuoria kannattaa työllistää. Se on miesten mukaan kaikkien etu ja siitä koituu molemminpuolista hyötyä niin yritykselle kuin nuorelle itselleen.

Ensimmäinen syyskuuta vuonna 2013 toimintansa aloittaneen perheyritys Elerik Oy:n toimialana on teollisuuden sähköinen kunnossapito, sähköasennuspalvelu sekä sähkökoneiden kuten sähkömoottoreiden, generaattoreiden ja pumppujen korjaus ja huolto. Yrityksen juuret ulottuvat vuoteen 1964, jolloin Sähkö Järvenpää Oy perustettiin. Elerik Oy jatkaa Sähkö Järvenpää Oy:n liiketoimintaa, sillä liiketoimintakaupan myötä henkilöstö, koneet ja kalusto siirtyivät viime vuonna uuden yrityksen palvelukseen. Yhtiön pääosakkaat ovat Risto Kuttila yhdessä vaimonsa Johanna Kuttilan kanssa. Järvenpäät jäivät yhtiöön vähemmistöosakkaiksi ja yrityksen perustanut Timo Järvenpää puolipäivätoimiseksi siirtymävaiheen ajaksi.

Kesälomalle jääneet toivottavat työniloa. Kuva: Erkki Koivisto

Kesälomalle jääneet toivottavat työniloa. Kuva: Erkki Koivisto

Jani Inha kaipaa sitä, että hiljaisella tiedolla olisi aina mahdollisuus siirtyä sukupolvelta toiselle myös ihan työtehtävissä. Nythän vallitsee se tilanne, että kun työntekijä eläköityy tai poistuu muuten työelämästä, ei hänelle varata mahdollisuutta työskennellä loppuaikaa vierellään nuoremman sukupolven edustaja.

– Pitäisi mennä Saksan systeemiin, jossa mestari neuvoo ja opettaa kisälliä ja kisälli oppipoikaa. Työt ovat usein sellaisia, joita ei koulussa opeteta, käämintää ja vian hakemista.

Valkeakoskelta kotoisin oleva Risto Kuttila aloitti aikoinaan ammattikoululaisena työuransa kesätöissä isänsä työpaikassa – Sähkö Järvenpää Oy:ssä. Valoroikkien kasaajasta tuli sittemmin Metso Papersin myyntipäällikkö. Myyntityötä hän jatkaa nyt omassa yrityksessään.

– Elämme taloudellisesti todella haastavaa aikaa. Teollisuudessa on tapahtunut iso muutos tuotannossa; kun ennen yrityksissä oli ennakoivaa huoltoa, nyt koneilla ajetaan niin paljon kuin ne kestävät, on hän huomannut.

Etelä-Koreassa asti maailman suurimmalla Hyundai-telakalla asennushommissa käynyt Inha ja huhtikuussa työrupeamansa aloittanut Haapala nyökyttelevät vieressä. Ajat ovat muuttuneet eikä huoltomiehillä ole enää tehtaiden seisokkien aikaan sellaista kiirettä kuin ennen.

Yritys työllistää yhteensä 12,5 henkilöä, joista kahdeksan on asentajia. Heidän keski-ikänsä muutenkin nuorekkaassa porukassa jää alle 30:n. Haapalan lisäksi Aki Aromäki aloitti huhtikuussa sanssikorttilaisena. Yritys tarjoaa säännöllisesti ammattikoululaisille harjoittelupaikan työssäoppimisjaksoille, joilla työntekijät neuvovat ja perehdyttävät nuoria. Yksi työssäoppimisjaksolla ollut, lempääläläinen Arto Rantahakala onnistui saamaan yrityksestä kesätyöpaikan.

– Täällä on loistava me-henki ja puhalletaan yhteen hiileen. Yritys panostaa työntekijöiden hyvinvointiin, ja tiedonkulku on avointa. Se motivoi, Inha sanoo.

– Alle kolmekymmentävuotiaille työttömille työnhakijoille tarkoitettu Sanssi-kortti antaa palkkatuen työnantajalle. Nuorisotakuun toteuttamiseksi saisi olla muitakin hyödyllisiä keinoja, jotta nuorten ei tarvitsisi työllistää itseään vuokratyöfirmojen kautta, sanoo Haapala.

Ville Haapala (vas.), Jani Inha ja Risto Kuttila antavat mielellään nuorille mahdollisuuden töihin. Kuva: Erkki Koivisto

Ville Haapala (vas.), Jani Inha ja Risto Kuttila antavat mielellään nuorille mahdollisuuden töihin. Kuva: Erkki Koivisto

Toimitusjohtaja Risto Kuttila kiittelee työntekijöitään, ja sanoo saaneensa poimittua jyvät akanoista.

– Me olemme aika hyviä vian selvityksissä. Se että kone on lakannut toimimasta, voi johtua hyvin monesta asiasta, mikä puolestaan vaatii loogista päättelykykyä. Sitä ei voi opettaa, vaan se on ihmisen perusominaisuus.

Yrityksen toimitilat lähellä moottoritietä ovat käyneet ahtaiksi. Suurten, tonnien painoisten moottoreiden saaminen sisään verstaaseen ahtaalta pihalta on paikoin työlästä.

– Sijaintimmehan on hyvä, mutta tilat ovat käyneet pieniksi. Jos jotain haluamme tulevaisuudessa, niin vuokratiloja. Jos siirrymme joskus uusiin tiloihin, pysymme ihan tässä lähellä, Risto Kuttila lupaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?