Mestiskausi jo käsien ulottuvilla

Lempäälän Kisan Mestisjoukkue aloittaa yhteisen valmistautumisjakson tulevaan kauteen tällä viikolla. Pelaajisto ja joukkueenjohto kokoontuvat Hakkariin ja aloittavat kovan työn, jotta kaikki olisi valmista syyskuussa sarjan alkaessa.

– Tärkeää on, että pääsemme rytmiin kiinni, opimme tuntemaan toisemme ja pelaajat pääsevät taas kiekkoilijan arkeen takaisin, kertoo uusi päävalmentaja Juha Juujärvi lähipäivien askareista.

Sopimusrintama täydentyi kolmella pelaajalla, kun puolustajat Jimi Santala ja Jimi Kuronen sekä hyökkääjä Jesse Huhtala tekivät vuoden sopimukset. Santala, 26, on kiekollinen puolustaja, joka on viimevuosina tehnyt kovaa jälkeä Ranskan liigassa. Nuori Kuronen puolestaan saapuu Lempäälään Pohjois-Amerikan junioriliigoista. Huhtala, 21, voitti viime vuonna A-junioreiden pistepörssin Rauman Lukon paidassa. Hän täydentää jo entuudestaan nuorta ja lupaavaa hyökkääjistöä.

–Huhtala ja Kuronen ovat samaa linjaa aikaisempien hankintojen kanssa, nuoria lahjakkuuksia. Molemmilla tulee olemaan ensimmäinen kausi miesten sarjoissa. Santala on kokeneempi ja tulee olemaan iso pala ja profiilipuolustaja tulevalla kaudella, Juujärvi tuumi uusista vahvistuksista.

Nyt Kisalla on kasassa 14 sopimuspelaajaa, joten vielä ainakin muutamia värväyksiä on luvassa. Tulevina viikkoina joukko try-out-pelaajia pyrkivät Hakkarin uudistetulla jäällä valtaamaan pelipaikkaa Kisan tulevan kauden nipusta. Samalla kun kesällä remontoitiin jäähallin pukukoppeja, sulatettiin ykköshallin jää ja siniviivoja siirrettiin lähemmäs keskipistettä. Nyt hyökkäyspäissä on enemmän tilaa, mutta keskikaista pienenee entisestään.

–Try-outille tulee noin kaksi ketjullista pelaajia. Kärkipään hankintojen osalta asiat ratkeavat elokuussa, yhteistyöseurojen tekemiset vaikuttavat paljon. Mielenkiintoisia nimiä on ollut puheissa, paljastaa Juujärvi pelaajapolitiikasta.

Harjoitusottelut Kisa aloittaa jo elokuun alkupuolella, kun KooVee mittaa tason kahdeksas päivä. Tulevalla kaudella Mestistä pelaa vain kymmenen joukkuetta Vaasan Sportin noustessa Liigaan ja keravalaisen HCK:n sekä Joensuun Jokipoikien luopuessa sarjapaikasta rahaongelmien vuoksi. Uutena tulokkaana Lempäälän hallilla nähdään KeuPa HT Keuruulta. Heidät voi nähdä ensi kertaa 13. syyskuuta, kun Kisan aloittaa runkosarjan kotipelinsä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?