Sade keskeytti puintityöt

Sade keskeytti pahasti viikon vaihteessa käynnistyneet puinnit Pirkanmaalla.

– Puintitilanne vaihtelee maakunnan eri osissa ja tilakohtaisesti hyvin merkittävästi, sanoo kasvin- ja perunantuotannon asiantuntija Ritva Tolppa ProAgria Etelä-Suomi ry:n Pirkanmaan aluetoimistosta.

Puinnit on aloitettu aikaisen ohran ja osin myös kauran puinneilla.

– Huippusatoja ei ole odotettavissa. Osa kasvustoista on valmistunut helteen kourissa ennenaikaisesti. Sen sijaan ruis ja syysvehnä alkaa olla pääosin puitu samoin kumina ja nurminata.

Nyt tarvitaan sään poutaantumista, sillä ylituleentuneet ja osin ränsistyneet ja paikoin lakoiset kasvustot eivät kestä pitkäaikaisia sateita. Laatu- ja määrämenetyksiä on odotettavissa, mikäli sää pysyy pitkään sateisena.

Nurmen toinen sato on ollut helteen kourissa, joten sadot muodostuvat vaihtelevaksi. Nurmen toinen sato jää enintään keskinkertaiseksi ja laitumilla on kärsitty kuivuutta, jos vettä ei ole sopivasti osunut kohdalle.

Perunan kehitys on kärsinyt poikkeuksellisesta kesästä. Kylmä alkukesä verotti mukulalukumäärää ja osittainen kuivuus perunapenkissä on hidastanut mukulakokoa. Sadosta odotetaan enintään keskinkertaista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?