Kallionotolle jatkoa Paarenmaalla

Lempäälän kunnan ympäristöjaosto on myöntänyt Hämeen Kuljetus Oy:lle ympäristöluvan kallion louhintaan ja murskaukseen sekä maa-ainesluvan kalliokiviaineksen ottamiseen 10,8 hehtaarin suuruiselle alueelle Paarenmaalla Juustopolku-nimisen yksityistien varrella. Lupaehtona on, että alueen itäreunan metsälehmusmetsikköön on jätettävä 60 metrin suojavyöhyke.

Suunniteltu toimintapaikka sijaitsee Hämeen kuljetuksen aikaisempien ottoalueiden yhteydessä. Toimintapaikka sijaitsee Lempäälän keskustasta noin kahdeksan kilometrin päässä pohjois-luoteeseen. Alueella on ollut kallionottotoimintaa vuodesta 1992 lähtien. Alueen kokonaispinta-ala on noin 16 hehtaaria.

Lähimmät rakennukset ovat loma-asutuskäytössä. Lähin on 300 metrin päässä suunnitellun ottoalueen reunasta Iso-Muurajärven rannassa ja seuraavaksi lähin 370 metrin päässä Pikku-Muurajärven rannassa. Lähimmät vakituisen asumisen kiinteistöt sijaitsevat noin kahden kilometrin etäisyydessä.

Lähistöllä ei ole maisemallisesti, kulttuurihistoriallisesti tai geologisesti arvokkaaksi luokiteltuja kohteista eikä suojeltuja luontoarvoja. Birgitan polku kulkee lähimmillään ottoalueen reunasta kilometrin päässä.

Toiminta-alue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella.

Seuraavan kymmenen vuoden aikana on tarkoitus ottaa vielä jäljellä oleva kiviaines, noin 800 000 kuutiota. Murskauspäiviä on vuodessa noin 20.

Louhintaa ja murskausta on tarkoitus suorittaa vuosittain elokuun alusta toukokuun puoliväliin. Yhden murskausjakson pituus on noin 2–3 viikkoa. Kulkureitti alueelle on Lempäälän suunnasta Paarentien ja Juustopolun kautta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?