Ystävyydestä ja selviytymisestä

Kiertue-elokuvateatteri Filmipyörän syys- ja lokakuun vaihteeseen osuvan kiertueen teemana on paitsi ystävyys myös selviytyminen. Viiru ja Pesonen: pikkukepposia ja suurta ystävyyttä yhdistää ihmisnäyttelijät ja oikean miljöön animaatioon suomeksi puhutussa elokuvassa, joka kertoo ruotsalaisiin lastenkirjoihin pohjautuvan kaksikon ensi tapaamisesta. Pienessä punaisessa mökissään asusteleva tee-se-itse-ukko Pesonen saa naapuriltaan, rouva Anttoselta, lahjaksi kissanpennun. Viiruksi nimetty kissa alkaa eräänä puhua, ja niin Pesosesta ja Viirusta tulee oitis kaverukset. Ystävyyttä koettelee kuitenkin toinen naapuri, Kosonen, tai oikeammin hänen kanansa ja koiransa.

Filmipyörän kiertueen toinen elokuva on parikin piirua vakavampaan suuntaan kallellaan. Kotimainen draamakomedia Aikuisten poika kertoo Esa Nikkilän esittämästä 11-vuotiaasta Oliverista, joka menettää vanhempansa autokolarissa ja suuntaa tarmonsa sen jälkeen onnettomuuden syiden selvittelyyn. Poika löytää odottamattoman ystävän hälytyslaitteita kaupittelevasta Joonaksesta, jota näyttelee Kari Hietalahti. Juha Lehtolan ohjaamassa parempaan tulevaisuuteen uskovassa elokuvassa ovat mukana myös muun muassa Susanna Haavisto, Esko Salminen, Sulevi Peltola ja Tommi Korpela.

Viiru ja Pesonen ystävystyvät Lempäälän lukion auditoriossa lauantaina ja sunnuntaina. Aikuisten pojan maailmaan on mahdollisuus tutustua perjantaina ja lauantaina iltanäytöksessä.

Aikuisten pojan ja Viirun ja Pesosen mukana Lempäälässä vierailee myös Antti Litjan tähdittämä Mielensäpahoittaja. Niin Filmipyörän kuin muidenkin elokuvateatterien suosikiksi kohonnut Tuomas Kyrön teksteihin pohjautuva elokuva nähdään Lempäälässä sunnuntai-iltana 28. syyskuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?