27 valtuutetusta 12 ei asetu enää ehdolle

Väki vaihtuu Lempäälän kirkkovaltuustossa

Lempäälän seurakuntavaalien vaalipaneeli alkoi tehtävällä, jossa panelistien piti muovailla muovailuvahasta ilo. Kuva: MArita Miettinen

Lempäälän seurakuntavaalien vaalipaneeli alkoi tehtävällä, jossa panelistien piti muovailla muovailuvahasta ilo. Kuva: Marita Miettinen

Lempäälän ev.-lut. seurakunnan kirkkovaltuuston 27 jäsenestä 15 on asettunut uudestaan ehdolle syksyn seurakuntavaaleissa. Vaihtuvuus Lempäälän kirkkovaltuustossa on suurta, sillä jo tässä vaiheessa on selvää, että vähintään 12 seurakunnan ylimmän päättävän elimen jäsentä vaihtuu.

Istuvan kirkkovaltuuston toimikausi päättyy vuoden 2014 lopussa. Seurakuntalaiset voivat äänestää uuteen kirkkovaltuuston jäsenet 82 ehdokkaasta, joita on asettanut kuusi valitsijayhdistystä. Mukana on sekä puolueita että vapaita ryhmittymiä. Valitsijayhdistykset ovat Keskustalainen seurakuntaväki (12 ehdokasta), Kokoomus kuuntelee (18), Kristilliset perusarvot kunniaan (6), Perusseurakuntalaiset (3), Seurakuntaväki (25) sekä Sosialidemokraattien ja Vasemmistoliiton valitsijayhdistys (18).

Edellisissä vaaleissa sosiaalidemokraatit muodostivat listan yhdessä sitoutumattomien kanssa. Perussuomalaiset on nyt ryhmänä ensi kertaa mukana Lempäälän seurakuntavaaleissa.

Joka neljäs vuosi valittavan kirkkovaltuuston suurin ryhmä nyt on Seurakuntaväki 11 valtuutetullaan. Heistä valtaosa eli kahdeksan hakee näissä vaaleissa jatkokautta: Kari Koppanen, Heini Mäenpää, Terhi Palvanen, Jouko Rautkivi, Marika Salo, Heidi Salonen, Mikko Vesamäki ja Timo Viitanen.

Kuuden valtuutetun Kokoomuksesta neljä haluaa uusia paikkansa. He ovat Usko Gullstén, Veikko Kuumola, Tuija Seppänen ja Raimo Sirén. Sirén oli viime vaalien ääniharava 88 äänen äänisaaliillaan.

Demareiden neljän hengen kirkkovaltuustoryhmä uusiutuu täysin, sillä kukaan istuvista ei ole hakemassa uusintamandaattia.

Keskustan kolmen valtuutetun ryhmästä kaksi eli Maikki Hämäläinen-Ylikahri sekä Paula Liuha ovat jälleen ehdolla.

Kristilliset perusarvot kunniaan -ehdokaslistalla on ryhmän nykyvaltuutetuista ehdokkaana vain yksi, Timo Syväjärvi.

Ennakkoäänestys järjestetään tällä viikolla 27.–31. lokakuuta. Äänestysmahdollisuuksia järjestetään Lempoisten seurakuntatalon lisäksi Sääksjärvellä, Kuljussa, Lempäälän lukiossa, Ehtookodossa, Terveyskeskuksessa ja Himminkodossa.

Varsinainen äänestyspäivä on isänpäivä 9. marraskuuta. Silloin voi äänensä käydä antamassa Lempäälässä Pyhän Birgitan kirkon lisäksi Kuljussa ja Sääksjärvellä.

 

Seurakuntavaalien vaalikone aukesi internetissä 13. lokakuuta. Kuva: Erkki Koivisto

Seurakuntavaalien vaalikone aukesi internetissä 13. lokakuuta. Kuva: Erkki Koivisto

Kokoomuksella Vesilahdessa vain kuusi ehdokasta

 

Kolmasosa kirkkovaltuutetuista asettui uudestaan ehdolle

 

Vesilahden kirkkovaltuustossa on 15 paikkaa ja seurakuntavaaleihin on asetettu yhteensä 16 ehdokasta. Vain yksi asetetuista ehdokkaista jää siis rannalle, kun äänestystulosta lasketaan.

Sekin on jo etukäteen tiedossa, että toisena ryhmänä Vesilahdessa ehdokaslistansa asettanut Kokoomuslainen seurakuntaväki menettää Vesilahdessa yhden paikan. Kokoomuksella on näissä seurakuntavaaleissa vain kuusi ehdokasta ja nykyisessä kirkkovaltuustossa sillä on seitsemän hengen ryhmä. Ainakin yhden paikan voittaa toisena ryhmänä ehdokaslistan Vesilahdessa asettanut Keskustan seurakuntaväki.

Vesilahden kirkkovaltuuston 15 jäsenestä valtaosa vaihtuu näissä vaaleissa, sillä vain viisi nykyvaltuutettua on asettunut uudestaan ehdolle.

Kirkkovaltuuston suurin ryhmä Vesilahdessa on kahdeksan valtuutetun Keskustalainen seurakuntaväki. Sen valtuutetuista vain kaksi on asettunut uudestaan ehdolle. He ovat Lahja Ali-Löytty ja Maria Forsman. Muun muassa viime vaalien ääniharava Raija Marttila (47 ääntä) ja kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Liisa Hoikkanen eivät enää asettuneet ehdolle.

Kokoomuksen seitsemän valtuutetun ryhmästä kolme hakee uudelleenvalintaa. He ovat Panu Bergius, Anneli Kesola ja Liisa Luukkaala.

Vesilahdessa voi äänestää ennakkoon 27.–31. lokakuuta iltakuuteen asti kirkkoherranvirastossa. Maanantaina 27. lokakuuta voi äänestää ennakkoon PVY:n talossa Krääkkiössä (kello 12.00–13.00), Lepolassa Krääkkiössä (kello 14.00–15.00) ja Onkemäen koulussa (kello 15.30–16.30). Tiistaina 28. lokakuuta voi äänestää K-extra Narvan Herkkuaitassa (kello 11.00–13.00) ja K-market Vesilahdessa (kello 16.00–18.00). Keskiviikkona 29. lokakuuta ennakkoäänestykseen on mahdollisuus Vesilahden terveyskeskuksessa (kello 13.00–14.00) ja Grilli-Kahvila Koskenvoimassa (kello 16.00–18.00).  Torstaina 30. lokakuuta ennakkoäänestyspaikat ovat Hukianhovi (kello 10.00–11.00, Ahtialan päiväkoti (kello 12.00–13.00) ja S-market Vesilahti (kello 16.00–18.00).

Varsinaisena äänestyspäivänä sunnuntaina 9. marraskuuta äänestyspaikka Vesilahdella on Vesilahden kirkossa kello 11.00–20.00. Äänioikeus on äänestyspäivään mennessä 16 vuotta täyttäneellä seurakunnan jäsenellä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?