Omatoimiraha erilaisten hakijoiden käytettäväksi

Lempäälän kunnan lähidemokratiatoimikunta on käynnistänyt kunnan myöntämän omatoimirahan myöntöperusteiden valmistelemisen. Tehtävään nimettävä työryhmä valmistelee myöntöperusteet kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Tavoitteena on päivittää omatoimirahan myöntöperusteet siten, että vuoden 2015 omatoimiraha voidaan myöntää päivitettyjen periaatteiden mukaisesti viimeistään ensi toukokuussa.

Lempäälän kunta on myöntänyt omatoimirahaa yhteisöjen toteuttamille hankkeille vuodesta 1990 lähtien. Viime vuosina omatoimirahaa on ollut myönnettävissä yhteensä 40 000 euroa. Rahalla on tuettu muun muassa uimarantojen kunnostusta, leikkipuistojen ja pelikenttien rakentamista sekä tievalaistuksen hankkimista.

Vuonna 2008 hyväksyttyjen myöntöperusteiden mukaan ”omatoimiraha on tarkoitettu kuntalaisten omatoimisuuden tukemiseen sekä maaseudun kehittämistoimenpiteisiin, kuten ympäristön kunnostamiseen ja kunnan palveluvarustuksen ja -toiminnan täydentämiseen. Sitä voidaan myöntää kuntalaisia edustaville yhteisöille, kuten esimerkiksi kylä- ja asukasyhdistyksille, sekä palvelutoimintaa kehittäville haja-asutusalueiden järjestöille.”

Lähidemokratiatoimikunnan mukaan omatoimirahan pitäisi jatkossa olla aiempaa laajemmin erilaisten hakijoiden käytettävissä. Myös myöntöperusteisiin lautakunta kaipaa selkeytystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?