Kisa mielii pitää itsensä maakuntaviestin mitalikorokkeella

Hiihdon maakunnallinen suurkatselmus eli Hämeen viesti käydään Hämeenlinnan Ahvenistolla sunnuntaina 25. tammikuuta. Lempäälän Kisa on vakiinnuttanut asemansa yhetenä Hämeen suurimmista hiihtoseuroista ja Hämeen viestissäkin palkintosijoja on napsunut 2010-luvulla useita.
Kisan ykköstiimiä voi hyvin perustein pitää nytkin mitaliehdokkaana, joskin korkeimmalla korokkeella aina viihtyvää Valkeakosken Hakaa tuskin voittaa nytkään kukaan. Kakkos- ja kolmossijoista Kisan ohella kiivaimmin kisuttelevat isäntäseura Hämeenlinnan Hiihtoseura, Ylöjärven Ryhti, Tampereen Pyrintö sekä Viialan Viri.

Lempääläiset lähtevät matkaan kahdella joukueella, kolmatta kahdeksikkoa tuskin läjään saadaan. Ässäoktetin kokoamisessa on ollut pieniä hankaluuksia, joskin miellyttäviä sellaisia, kun LeKin hiihtäjistä etenkin naiset ovat ympäri maailmaa edustustehtävissä.

Mervi Pesu ja Leena Nurmi ovat varmuudella sivussa, kuten ykköstähti Aikku Saarinenkin, joka ei osallistu Venäjän maailman cupiin, mutta pyhittää tulevan viikonvaihteen totiseen treenaamiseen ja palauttavaan lepäämiseen kotioloissa Hollolassa. Silti kahdelle naisosuudelle saadaan hyvä duo eli perinteisen taitaja Maija Saarinen sekä luistelun hallitseva Eeva Nurmi. Kolmelle miesten osuudelle lienevät vahvimmilla Iiro Niskanen, Esa Seppä ja Samuli Kivistö. Niskanen on itseoikeutettu joukkueen ankkuri.

Nuoriso-osuuksien todennäköiset viejät ovat seuraavat: 18-vuotisiin poikiin Kisa laittaa kovan luun eli Valtteri Niskasen ja 16-vuotisissa pojissa viestiä vie Jaakko Hyrkäs. Tyttöjen osuutta edettää Kisalla Hilla Niemelä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?