Pirkka-Hämeessä reilusti yli 300 sotainvalidia

Sotainvalidien Veljesliiton Pirkka-Hämeen piirissä elää vielä 327 sotainvalidia. Vuodenvaihteessa koko maan sotainvalidimäärä oli 3 910.

– Alueemme sotainvalidien keski-ikä on 92 vuotta, Pirkka-Hämeen piirin toiminnanjohtaja Jouko Sipilä laskee.

Sotainvalideista suurin osa heistä asuu yhä edelleen kotona.

– Alueemme sotainvalideista 90 prosenttia asuu kotona tai kodinomaisissa oloissa, Sipilä sanoo.

Sotainvalidien Veljesliiton sotainvalidijäseniä ovat Suomen sodissa 1939–45 rintamalla, sotatoimialueella tai kotirintaman pommituksissa vammautuneet sotilaat, lotat ja siviilit.

Veljesliiton jäseniä ovat myös sotainvalidien puolisot ja lesket. Kaikkiaan puolisoita oli vuodenvaihteessa 1 479 ja leskiä 9 054. Pirkka-Hämeessä puolisoita oli 143 ja leskiä 854.

Viime vuoden aikana sotainvalidien poistuma koko maassa oli 20,2 prosenttia.

– Jäsenistömme korkea keski-ikä huomioiden sotainvalidejä on edelleen yllättävän paljon ja suurin osa heistä on hyvässä kunnossa, Sotainvalidien Veljesliiton pääsihteeri Markku Honkasalo kertoo.

Sotainvalidien Veljesliitto on vuonna 1940 sotainvalidien itsensä perustama veteraani- ja vammaisjärjestö. Sen tavoitteena on pitää huolta sotainvalideista sekä heidän puolisoistaan ja leskistään.

Sotainvalidien Veljesliitto viettää 75-vuotisjuhlavuottaan. Pääjuhla järjestetään liiton perustamispäivänä 18. elokuuta Helsingissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?