Kehyskuntien sisäinen matkustaminen muuttuu nykyistä edullisemmaksi

Koko kaupunkiseudun joukkoliikenteeseen yhtenäinen maksujärjestelmä

Sääksjärvi sijaitsee B-vyöhykkeessä, muu Lempäälä C:ssä ja Vesilahti D:ssä.

Sääksjärvi sijaitsee B-vyöhykkeessä, muu Lempäälä C:ssä ja Vesilahti D:ssä.

Kun nyt linja-automatka Hakkarista Lempäälän keskustaan maksaa 3,50 euroa, on kertalipun hinta kesän alusta tasan 3,00 euroa. Maksuvyöhykkeet eivät jatkossakaan noudata kuntarajoja; Kulju ja Sääksjärvi säilyvät eri vyöhykkeissä.

Tampereen joukkoliikenteen hoitamalla liikennöintialueella otetaan kesäliikennekauden alusta 2016 käyttöön matkan pituuteen perustuva maksuvyöhykemalli. Tulossa on muutoksia niin ikärajoihin, lipputuotteisiin kuin hintoihinkin. Ennen lopullista päätöstä kaikilta sopijakuntien kunnanhallituksilta pyydetään lausunnot maksujärjestelmäsuunnitelmasta.

Siirtymäkauden loppuessa koko kaupunkiseudulle toteutetaan yhtenäinen lippu- ja tariffijärjestelmä.

Tampereen seudun vyöhykejärjestelmä muodostuu kuudesta (A-F) etäisyysperusteisesta maksuvyöhykkeestä. Matkan pituus vaikuttaa lipun hintaan. Valitussa vyöhykemallissa lippu sisältää aina vähintään kahden vyöhykkeen matkustusoikeuden. Sääksjärvi sijaitsee B-vyöhykkeessä, muu Lempäälä C:ssä ja Vesilahti D:ssä.

Taksajärjestelmän uudistuksessa hinnoittelu-mallit on muodostettu siten, että saman vyöhykemäärän mittainen matka on aina samanhintainen riippumatta siitä, minkä vyöhykkeiden välisestä matkasta on kyse. Uuden hinnoittelun myötä kehyskuntien sisäinen matkustaminen muuttuu nykyistä edullisemmaksi ja joustavammaksi.

Merkittävimmät muutokset ikärajoissa ovat lasten ikärajan nostaminen nykyisestä 11 vuodesta 16 vuoteen koko kaupunkiseudulla ja nuorten ikäryhmän käyttöönotto Tampereen ja Pirkkalan lisäksi koko alueella. Myös 65 vuotta täyttäneiden keskipäivän alennus toteutetaan koko seudulla. Suositusvaihtoehto alentaa lippujen keskihintaa edellä mainittujen ikäryhmämuutosten lisäksi erityisesti C-F vyöhykkeillä.

 

Ehdotetut lipputuotteet

 

  kertalippu arvolippu kausilippu arvolipun alennus
kertalippun nähden
arvolippuja kausi-
lipun hinnalla
kertalippuja kausi-
lipun hinnalla
2 vyöhykettä 3,00 2,00 50 33 % 25 17
3 vyöhykettä 5,50 3,60 70 35 % 19 13
4 vyöhykettä 7,50 5,20 90 31 % 17 12
5 vyöhykettä 8,50 6,80 110 20 % 16 13
6 vyöhykettä 12,00 8,40 130 30 % 15 11

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?