Taajuusmuutos haittasi tv:n katselua

Lempäälän alueella ilmenneet tv-lähetyshäiriöt ovat johtuneet Tammelan päälähetysasemalla tehdyistä taajuusmuutostöistä.

Antenni-tv-verkon Tammelan päälähetysasemalla on tehty taajuusmuutostöitä 9.–11. helmikuuta. Taajuusmuutostöiden vuoksi kaikilla tv-kanavilla on ollut lähetyskatkoksia. Lähetyskatkokset ovat  häirinneet niitä tv-katsojia Lempäälän ja Nokian alueella, jotka ovat suunnanneet antennin Tammelan tv- ja radioasemalle.

Digita kertoo, että torstaina 11. helmikuuta C-, D- ja Ekanavanippujen lähetykset käynnistyivät uusilla taajuuksilla. Tv-lähetyksiä lähetetään uusien taajuuksien lisäksi myös poistuvilla taajuuksilla. Rinnakkaislähetykset jatkuvat maanantaihin 14. maaliskuuta saakka.
Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita muutostöitä. Joissakin tapauksissa on kuitenkin mahdollista että antennijärjestelmään täytyy tehdä muutoksia.  Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää TV-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella. Muutokset eivät koske kaapeli-tv-kotitalouksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?