”Mietityttää kuntalaisten mahdollisuudet vaikuttaa palveluihin.”

Tuula Petäkoski-Hult nousi Demarinaisten 1. varapuheenjohtajaksi. Kuva: Anneli Velho

Tuula Petäkoski-Hult haluaa Lempäälästä mahdollisimman esteettömän, jotta kaikilla olisi samanlaiset mahdollisuudet arjessa. Kuva: Anneli Velho/L-VS:n arkisto

 

Kuka olet?

– Olen Tuula Petäkoski-Hult, kunnanhallituksen puheenjohtaja ja kolmen lapsen äiti sekä neljän lapsenlapsen isoäiti. Olen myös yhdistysaktiivi.

 

Miksi haluat tehdä juuri tätä työtä tai hoitaa tätä virkaa?

–Luottamsustehtäväni on erittäin mielenkiintoinen. On hienoa, kun saa palvella Lempäälän asukkaita, vaikuttaa omalta osaltaan kunnan kehittymiseen ja olla osana kunnan päätöksentekoa. Työ ei aina ole kaikkein helpointa, mutta kiinnostavaa se on.

 

Millainen maailmankatsomus sinulla on?

– Minulle on tärkeää, että kaikilla ihmisillä on yhtäläiset mahdollisuudet toimia arjessaan ja olla osa yhteiskuntaa sen täysivaltaisena jäsenenä, vaikka elämässä olisikin erilaisia rajoitteita. Jokaisen ihmisen mielipide on tärkeä, vaikka se olisikin erilainen kuin enemmistön tai omani.

 

Minkä hyvän teon olet tehnyt viimeksi?

– Hoidin kahta lapsenlastani viikonloppuyönä, jotta vauvan äiti sai koko yön unet.

 

Miten maailmasta tulisi parempi paikka?

– Muistamalla, että jokainen meistä voi tarvita apua ja tukea elämässään, joten olisi hyvä osata auttaa vaikeassa tilanteessa.

 

Mikä sinua ärsyttää, huolestuttaa tai suututtaa tällä hetkellä?

– Ministeriöt eivät ole saaneet valmisteltua aikataulussa niitä lakiehdotuksia, jotka muokkaavat uusiksi sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisen ja tuottamisen sekä maakuntaliittojen tehtävät.

Toivon, että lakiuudistuksissa ei ”haukata liian suurta palaa” kerralla. Erityisesti mietityttää kuntalaisten mahdollisuudet vaikuttaa palveluihin ja niiden laatuun. Lisäksi huolestuttaa palveluiden saatavuuden toteutuminen etenkin erilaisten siirtymäaikojen jälkeen. Toivon, että kuntien palaute lakiehdotuksista otetaan oikeasti huomioon, kun lakeja kirjoitetaan lopulliseen muotoonsa.

 

Mistä haaveilet?

– Unelmoin lomasta Roomassa yhdessä tyttären ja pojantyttären kanssa. Päättäjänä haaveilen ja tavoittelen sitä, että Lempäälän kunta voi tulevaisuudessakin toimia itsenäisenä kuntana, mikä on kuntalaistenkin toive.

 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

– Kesällä hoidan pihaani, luen erilaista kirjallisuutta, teen satunnaisesti käsitöitä ja osallistun monenlaiseen järjestö- ja yhdistystoimintaan.

 

Mikä paikka Lempäälässä tai Vesilahdessa tuo sinulle mieleen erityisiä muistoja? Millaisia?

– Lempäälän kanavaan liittyy monenlaisia muistoja. Siellä olen käynyt mato-ongella lapsena ja vanhempana omien lasten kanssa. Kanavalla on murrosikäisenä käyty kavereiden kanssa ja joskus lähdetty omien lasten kanssa vesibussimatkalle. Lempäälän uimaranta tuo mieleen lapsuuden uimakoulut ja myöhemmin itse vedetyt uimakoulut.

 

Mikä on ruokabravuurisi kesällä?

– Perunat, kala tai liha ja sienikastike kanttarelleista.

 

Mitä aiot tehdä lomalla?

– Pidän taukoa erilaisista kokouksista, vietän aikaa kotona ja käyn mattopyykillä. Tapaan ystäviäni. Tarkoitus on viettää aikaa myös lasten ja  lastenlasten kanssa. Sieniretket 7-vuotiaan Ronjan kanssa ovat olleet tärkeitä siitä asti, kun tyttö oli 2-vuotias.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?