Amerikkalainen Andy etsii vanhempiaan

Andy 1,5-vuotiaana adoptiovanhempiensa kanssa.

Andy 1,5-vuotiaana adoptiovanhempiensa kanssa.

DNA-testien tulokset viittaavat sukujuuriin Vesilahdessa

Keväällä 1962 18-vuotias nuori nainen lähetettiin Suomesta Floridaan. Hän synnytti siellä poikalapsen. Poika annettiin heti adoptoitoitavaksi ja hänet adoptoi pariskunta, jonka isä oli pappi ja äiti työskenteli koulussa. Heidän luonaan Andyksi kutsuttu poika sai elää onnellisena.

Andy tiesi jo hyvin nuoresta sekä adoptiostaan että suomalaisista sukujuuristaan.

– Adoptiovanhemmilleni kerrottiin ainoastaan, että biologinen äitini oli 18- vuotias ja biologinen isäni 19-vuotias. He ovat molemmat Suomen kansalaisia. Biologinen äitini lähetettiin Floridaan sukulaisten luo synnyttämään, mutta sukulaisten nimiä ei kerrottu. Synnytyksen jälkeen hän palasi Suomeen, Andy kertoo.

Nyt Andy etsii suomalaisia vanhempiaan. Etsintää varten perustetulla Facebook-sivulla hän kysyy:

– Onko minulla sinun hymysi? Onko minulla sinun silmäsi? Olette biologisia vanhempiani ja olen teille kiitollinen, sillä teidän ansiostanne olen saanut hyvän elämän. Elämäni tärkeimmät ihmiset ovat teidän neljä pojanpoikaanne, joista tekin varmasti olisitte hyvin ylpeitä. Oletteko ajatelleet minua vuosien varrella? Oletteko miettineet, mitä minusta oikein tuli? Minulle olisi tärkeää saada tietää, keiden lapsi olen ja löytää omat juureni.

Andy koulukuvassa 7-vuotiaana.

Andy koulukuvassa 7-vuotiaana.

DNA-testi vahvisti Andyn olevan hyvin suomalainen. Tähänastiset DNA-sukututkimuksen tulokset viittaavat siihen, että hänellä voisi olla sukua Vesilahden seudulla. Hänen vanhempansa ovat tällä hetkellä todennäköisesti hieman yli 70 -vuotiaita.

Ajatus biologisten vanhempien etsimisestä on ollut Andyn mielessä aina, mutta hänen adoptioisänsä kuolema herätti ajattelemaan kuinka nopeasti aika kuluu.

– Jos biologiset vanhempani ovat vielä elossa he eivät nuorene. Toivottavasti emme aloittaneet etsintää liian myöhään.

Andy kertoo, että hänen adoptioäitinsä tukee hänen etsintäänsä, samoin kuin hänen vaimonsa ja poikansa.

– Poikani tahtovat oppia enemmän suomalaisesta alkuperästään ja haluaisivat kovasti tavata suomalaisia perheenjäseniään jonain päivänä.  Itse olen valtavan ylpeä suomalaisesta perimästäni. En ole koskaan käynyt Suomessa, mutta olen aina unelmoinut siitä. Joka olympialaisissa kannustan Suomea!

Etsintä on jo tuottanut hieman tulosta, sillä Andyn geneettiset sukulaiset ovat ottaneet häneen yhteyttä sekä tarjonneet apuaan. Tarkkaan ei voida sanoa miten läheisiä sukulaisia he ovat.

– Suurin toiveeni on, että biologinen äitini tai isäni näkee tarinani ja ilmoittautuu. Ja vaikka hän päättäisi pysyä piilossa olen tyytyväinen, että hän on nyt nähnyt minut ja tietää, että minulla on kaikki hyvin.

Sukulaisuuden Andyn kanssa voi tarkistaa osoitteista familytreedna.com tai gedmatch.com, jos on tehnyt verkkosivujen kautta tilattavan DNA-testin. Ensimmäisessä Andy löytyy nimellä Andrew James ja toisesta tunnuksella A212143.

Muokattu 26. elokuuta klo 10.56. Tarkennettu löytyneitä sukulaisia.

Andy lukion päästötodistus kädessään.

Andy lukion päästötodistus kädessään.

Andy tänä päivänä.

Andy tänä päivänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?