Nälkä Lempäälässä 2017!

Toimeentulotuen maksatuksen siirto Kelalle on aiheuttanut suuria taloudellisia vaikeuksia jopa nälkää. Rahan jumiutuminen Kelaan on tuonut mukanaan myös nälän tuhansiin suomalaisiin perheisiin puhumattakaan kiintiöpakolaisista, joiden kommunikaatiotaidot ja –rohkeus suomenkielellä ovat vielä vajavaisia.

Lempäälässä asuvat pakolaiset ovat joutuneet olemaan kuukauden ilman rahaa. Missä ovat heistä huolehtivat sosiaalityöntekijät?! Yhteydenottopyynnöistä huolimatta keskusteluyhteyttä ei ole syntynyt.
Onneksi lähimmäisistä välittäminen ei ole kuollut. Lempäälään on syntynyt vapaaehtoinen avustusrengas, jonka ansiosta pakolaisille on saatu ruokaa ja rahaa välttämättömimpiin tarkoituksiin.

Lämmin kiitos Tampereen Adventtiseurakunnalle, Lempäälän evl. seurakunnan diakoniatyölle, 26.3. Naistenpäivään osallistuneille, Majakka-yhteisölle, ”Kymppikerholle” ja lukuisille yksityisille lahjoittajille.

Pakolaisperheen pojan toteamus: ”On mukavaa tulla kotiin, kun tietää, että siellä on ruokaa.” Äidin kiitollinen huokaus: ”Jumala teitä kaikkia siunatkoon!”

Tukiperheet: Markku ja Leena Laine sekä Jouko ja Leena Rautkivi

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?