Tervajärvellä retkeiltiin Esan muistolle

Ystävä toi iloa koululaisille poismenonsa jälkeenkin

Eväshetki on aina yksi retken kohokohtia. Kuva: Katariina Onnela

Auringonpaiste hellii Tervajärven leirikeskusta. Nenää kutittelee nuotion savuinen tuoksu ja ilmassa lentää saippuakuplia. Leirikeskuksen yli lentää juuri sopivasti yksinäinen joutsen. Koulunkäynninohjaaja Susanna Mäkiniemi pohtii, että ehkä se oli Esa, tai hänen tervehdyksensä ystävilleen.

Lempoisten koulun harjaantumisopetuksen pienluokat kokoontuivat 6. huhtikuuta Tervajärvelle muistelemaan edesmennyttä yhteistä ystäväänsä. Mukana menossa oli koululaisia eskari-ikäisestä 9-luokkalaiseen.

Susanna Mäkiniemi kertoo, että Esa, luokkakavereiden kesken ”Johtaja Järvelin”, oli kaikille ilontuoja, joka levitti hyvää mieltä ja huumoria ympärillään oleville. Esa halusi muun muassa ilahduttaa luokkakavereitaan ja osti tuliaisina kauppareissuiltaan milloin mitäkin, useimmiten muumitikkareita, vaikka ei niitä itse pystynyt syömään. Esan perhe toivoi, että hän pysyisi hyvän mielen tuojana jatkossakin. Niinpä he tekivät lahjoituksen harjaantumisopetuksen pienluokille yhteistä retkeä varten. Mukaan lähti myös muita yhteistyökumppaneita, joiden avulla retki toteutettiin.

Esa, joka tunnettiin myös Johataja Järvelininä, oli huumorimies ja ilontuoja.

Tervajärvellä muisteltiin porukalla muun muassa Esan mainiota huumorintajua. Päivän ohjelma valittin pieni pilke silmäkulmassa ja yhdessä ainakin tanssittiin tiputanssia ja leikittiin tipunmetsästystä. Esan rakastamaa sirkusta retkeläiset kokeilivat Kaisa Kortesojan opastuksella.

– Ja eiköhän me Eppujakin soiteta, kertoo Susanna Mäkiniemi viitaten Esan lempimusiikkiin.

– Hän kosketti paljon. Kaikella oli valtavan suuri tarkoitus ja hän opetti miten ollaan hyvä ihminen. Sitä haluamme jakaa ja toivottavasti tämä tuo kaikille positiivista energiaa ja mukavia muistoja myös. Kunpa kaikki tiedostaisivat, että hyvä palaa aina takaisin. Haluamme koko porukalla kiittää Esaa ja Esan perhettä, hän jatkaa.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?