Satumaiselle taideleirille osallistui lapsia ympäri Pirkanmaata

Hännän kanssa poseeraa Sanni Tuomi, jonka hahmo on puoliksi kettu ja puoliksi susi. Punahuppuinen tyttö taaempana on Sini Vuorela, ja hänen hahmonsa on Punahilkka. Sinin vieressä seisoo Henni Laitinen, jonka hahmo on nimeltään Hassu ananas. Kuva: Niina Manninen

Pirkan opisto järjesti Pirkkalassa viikolla 23 alakouluikäisille suunnatun taideleirin, joka yhdisti eri taiteenaloja. Lumottu kesä – satumainen taideleiri -leiri pidettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa, ja leiriläisiä oli yli 50 Pirkkalasta, Lempäälästä ja Nokialta.

Leirin päivittäiseen ohjelmaan kuului kuvataiteiden, käsitöiden, teatterin ja tanssin tekemistä. Leirillä uppouduttiin satujen maailmaan, ulkoiltiin, vietettiin aikaa kavereiden kanssa ja nautittiin lumotusta leiritunnelmasta.

Perjantaina 9. kesäkuuta leiri huipentui teatteri- ja tanssiesitykseen, joka valmisteltiin toisten leiriläisten ja kotiväen iloksi. Lapset loivat viikon aikana erilaisia satuhahmoja ja niille puvustuksia, ja nämä hahmot seikkailivat näytöksessä. Leiriläiset myös kokosivat Pirkkalan lukioon elämyksellisen taideinstallaation, joka on heidän oma satumaailmansa.

Vasemmalla on Roosa Vuorela, jonka satuhahmo on Menninkäinen. Oikealla Taika Ullven, ja hänen hahmonsa on nimeltään Hättävättä. Kuva: Niina Manninen

Taideleiriä veti neljä Pirkan opiston taideaineiden opettajaa. Maiju Eronen oli vastuussa teatteriopetuksesta, Niina Manninen ohjasi tanssia, Kristiina Turtiainen opetti kuvaamataitoa ja Saara Viljanen auttoi käsitöissä.

Niina Mannisen mukaan leiri sujui hienosti. Lapset olivat reippaita ja innokkaita sekä heittäytyivät rohkeasti mukaan kaikkiin taidemuotoihin. Vanhemmat ihastelivat viimeisenä leiripäivänä jälkikasvunsa monipuolisia aikaansaannoksia.

– Lapset toivoivat vastaavaa leiriä myös ensi kesälle, ja moni lapsi löysi leiriltä itselleen uuden mahdollisen taideharrastuksen, Manninen kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?