Lempäälään uusi palvelukoti mielenterveyskuntoutujille

Ensimmäisenä valmistuu palvelukoti, jonka pohjien teko on hyvässä vauhdissa. Taustalla näkyvä omakotitalo puretaan pois.

Lempäälän Viskurintiellä Hauralassa on aloitettu uuden mielenterveyskuntoutujille suunnitellun Attendon palvelukodin rakennustyöt. Palvelukotiin tulee 16 tehostetun palveluasumisen asukaspaikkaa sekä 9 tukiasuntoa.

Rakennustöihin liittyen Viskurintie on työmaan kohdalta poikki torstaina vesiputken vaihdon vuoksi.

Tontilla rakennustyöt etenevät rivakasti.

– On kaadettu metsää, tehty maanleikkausta ja kiviä viedään pois. Tontilta puretaan vielä vanha omakotitalo. Kun saadaan talojen pohjat valmiiksi, voidaan ympäristöä maisemoida, kertoo työpäällikkö Pekka Peltomäki.

Tontille rakennetaan palvelukoti sekä kaksi rivitaloa.

Palvelukodin pohjien valutyöt alkoivat keskiviikkona, jolloin valettiin kolmannes pohjasta. Muurame-talo toimittaa 17. heinäkuuta paikalle ensimmäiset rakennusmoduulit, joista palvelukodin kokoaminen alkaa.

– Palvelukodin on määrä valmistua vuoden loppuun  ja rivitalojen helmikuun loppuun mennessä, Peltomäki kertoo.

Palvelukoti on päihteetön ja henkilökunta on asukkaiden saatavilla ympärivuorokautisesti. Attendon mielenterveyskuntoutujien palveluissa jokaiselle kuntoutujalle räätälöidään yksilöllinen kuntoutussuunnitelma.

– Tavoitteena on luoda arjen taitoja tukeva sekä elämäntaitoja edistävä turvallinen ympäristö, joka tukee kuntoutujan toipumista, sanoo aluejohtaja Satu Louejoki.

Uusi palvelukoti työllistää 10 henkeä.

Attendo lisää Viskurintielle rakennettavan palvelukodin kautta mielenterveyskuntoutujien palveluja Lempäälässä. Attendolla on ennestään Lempäälässä Pilvilinnan palvelukoti, jonka toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan.

Uuteen palvelukotiin asukkaat tulevat Lempäälästä ja Tampereen ympäryskunnista, sillä Attendolla on puitesopimus Kuntien Hankintapalvelut KuHa Oy:n kanssa, joka on Kangasalan, Lempäälän, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Vesilahden ja Ylöjärven omistama julkisia hankintapalveluja omistajilleen tuottava osakeyhtiö.

Viskurintien palvelukodin urakoi Mediset Hoivarakentajat Oy ja rakennuttajana toimii Qtio.

Yksi kommentti

  1. Juhani Aitomaa

    Artikkelissa on vääriä tietoja. Mediset Hoivarakentajat ei ole kohteen urakoitsija. Mediset Oy:n mukaan heillä ei ole tätä työmaata. Kysyin asiaa yrityksen toim.johtajalta, kun jouduin ottamaan kantaa rakentamisen ympäristöhaittoihin (mm. tietä ei siivottu viikkoihin – pöly ja kurahaitta Viskurintiellä. Siivous alettiin vasta ottaessani yhteyttä Hovako Oy:n toim.johtajaan). Urakoitsija on Hovako Oy ja talotoimittaja on Muurame talot.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?