Keskuskadun liittymässä alkaa tietyö viikolla 30

Lempäälän kunnan ja Varsinais-Suomen ely-keskuksen tietyö aiheuttaa muutoksia Tampereentielle. Keskuskadun liittymään aletaan rakentaa heinäkuun lopussa erillistä kääntyvien kaistaa. Se on tarkoitettu Tampereentieltä Keskuskadulle kääntyville ajoneuvoille ajosunnaassa kohti Tamperetta.

Keskuskadun liittymään tulee myös uusi saarekkeellinen suojatie ja uudet linja-autopysäkit tien molemmin puolin. Samalla käytöstä poistuu yhteensä neljä pysäkkiä Pysäkkitieltä ja Hakkarista. Vanhat pysäkit poistetaan vasta sitten, kun uudet pysäkit ovat valmiit.

Keskuskadun liittymään tulee väliaikaisesti alennettu 30 km/h nopeusrajoitus. Autoilijoiden käytössä on välillä ainoastaan yksi ajokaista, ja kevyenliikenteenväylille tulee väliaikaisia järjestelyitä. Autoilijoita kehotetaan käyttämään mahdollisuuksien mukaan muita reittejä kuin Keskuskadun liittymää rakennustöiden aikana.

Suurten muutosten ohella uudistetaan lisäksi muun muassa tievalaistusta ja vesihuoltoa. Kaikkien rakennustöiden tavoitteena on liikenteen sujumisen ja turvallisuuden lisääminen. Työt päättyvät syksyllä 2017.

Tampereentielle asennetaan tiedotuskyltit, joista löytyy pääurakoitsija Destia oy:n päivystyspuhelinnumero. Ely-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu ja tienkäyttäjän linja vastaanottavat rakennustöihin liittyviä kysymyksiä, mutta eivät anna lisätietoja.

 

Juttua muokattu 1.9.2017: Tarkennettu, että tietyö päättyy syksyllä 2017. Korjattu ”ajosuunnassa kohti Tamperetta”. Lisäksi tarkennettu, että Ely-keskuksen liikenteen asiakaspalvelu ja tienkäyttäjän linja ainoastaan vastaanottavat rakennustyöhön liittyviä kysymyksiä, mutta eivät anna lisätietoja tietyöstä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?