Työllisyystilanne kehittyy suotuisasti

Työttömien työnhakijoiden lukumäärä oli vuoden 2017 kesäkuussa merkittävästi matalampi kuin vuoden 2016 kesäkuussa. Avoimien työpaikkojen vaikutus alkaa näkyä työttömyyden kehityksessä.

Pirkanmaalla työttömiä työnhakijoita oli vuoden 2017 kesäkuussa 30 510 henkilöä. Laskua vuositasolla oli 8 718 henkilöä eli yli kaksikymmentäkaksi prosenttia. Työttömyysaste oli 12,5 prosenttia.

Vastaavasti koko maassa työttömyysaste oli keskimäärin 12,2 prosenttia. Kaikissa Pirkanmaan kunnissa työttömien työnhakijoiden määrä laski. Osassa laskua oli merkittävän paljon eli yli neljänneksen, kun vertaa tämän vuoden kesäkuuta viime vuoden vastaavaan ajankohtaan.

Valtakunnallisesti verrattuna Pirkanmaan työttömyyden lasku oli valtakunnan kärkitasoa, joskin rakennetyöttömyys ja pitkäaikaistyöttömyys ovat edelleen haaste. Työttömien miesten työllisyyskehityksessä oli havaittavissa selvää muutosta parempaan suuntaan.

Uusien avoimien työpaikkojen määrän kasvu ei ole hidastunut. Rekrytointiongelmat ovat vähentyneet hieman. Rakennus-, korjaus ja valmistustyössä sekä prosessi- ja kuljetustyössä työttömyys on vähentynyt paljon. Yleisesti ottaen avoimien työpaikkojen määrän kasvu kertoo yleisen taloustilanteen kohentuvan koko ajan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?