KHO hylkäsi Kuljun kivimurskaamoa koskevat valitukset

KHO on hylännyt Pappilan kylän Karhumäen tilan kiviainesten ottolupaa koskevat valitukset. Kiviainesten ottoluvasta olivat valittaneet Kuljun Asemakylän Omakotiyhdistys ry ja asiakumppanit.

Maa-ainesten ottamisalue sijaitsee Lempäälän kunnan Pappilan kylässä sijaitsevalla tilalla Karhumäki RN:o 6:2. Hankealueen pinta-ala on 17 hehtaaria ja ottamisalueen pinta-ala 12 hehtaaria.

Alueelta on tarkoitus ottaa kalliokiviaineksia 10 vuoden aikana 890 000 kuutiometriä.  Alueelta ei ole aiemmin otettu kiviaineksia. Ottamisalueen länsipuolella noin kilometrin etäisyydellä sijaitsee Niinivuoren maa-ainesten ottamisalue.

Lempäälän ympäristöjaosto myönsi kesäkuussa 2015 luvan ottamistoimintaan liittyvään kallion louhintaan ja murskaukseen. Luvasta valitettiin Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen ja edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Alueen asukkaat ovat olleet huolestuneita kiviaineksen louhinnan ja murskauksen aiheuttamasta pöly- ja meluhaitasta sekä maa-aineksen kuljettamisen aiheuttamista meluhaitoista sekä vaaratilanteista, joita raskaan liikenteen lisääntyminen kapealla tiestöllä saattaa aiheuttaa.
Ottamisalueen kaakkoispuolella sijaitsee Kuljun Asemakylän asuinalue ja lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat noin 800 metrin etäisyydellä ottamiskiinteistön rajasta. Lähin lomarakennus sijaitsee noin 900 metrin etäisyydellä ottamiskiinteistön rajasta länteen.
Liikenne ottamisalueelta kulkee Muurannotkontietä edelleen pohjoiseen Kylmäkorventielle tai etelään Sorvalammentielle.

 

 

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?