Nuorten SM-kisoista kymmenen mitalia

Yleisurheilukesä huipentuu Ruotsi-maaotteluun, joka koittaa syyskuun alussa. Viime viikonloppuna vuorossa oli nuorten SM-kilpailuita. 16- ja 17-vuotiaat kisasivat Iisalmessa sekä 14- ja 15-vuotiaiden SM-kisat olivat Raaseporissa.

Lempäälän Kisa Yleisurheilun nuoret atleetit toivat kaikkiaan neljä kultaista, neljä hopeista ja kaksi pronssista mitalia tuliaisina.

P14-sarjassa Manu Mäenpää oli tuplamestari. Hän voitti korkeuden tuloksella 170 senttiä ja voitti päälle korkeuden joukkuekultaa Leevi Lampénin kanssa. Hurja viikonloppu kruunautui Mäenpäällä kolmiloikan hopeamitaliin.

15-vuotiaissa Pinja Kianta voitti keihäänheiton kultaa. Viimeisen kierroksen haamuheitto 51,99 metriä toi kultaa kaulaan. Samassa ikäluokassa 1500 metrin esteissä Santtu Heikkinen voitti kultaa ylivoimaisesti. Molemmat tekivät seuraennätykset.

Venla Ranta kaappasi kaksi hopeamitalia 17-vuotiaiden sarjassa. 2 000 metrin esteissä hopea-aika oli seuraennätys, ja mitali tuli myös 3 000 metrin sileältä matkalta.

Kaksi mitalia juoksi myös keskimatkojen kiitäjä Aleksi Kivelä 17-vuotiaiden ikäluokassa. 1 500 metrillä Kivelä saavutti hopeaa ja 800 metrillä pronssia.

M16-sarjassa Tomy Nurmesniemi toi kotiin pituuskisasta pronssisen mitalin. 400 metrillä Nurmesniemi jäi niukasti neljänneksi.

Kymmenen mitalin saavutus oli LeKi Yleisurheilun 16 hengen joukkueelle viikonlopun ajalta huikea. Mitalien lisäksi urheilijat saavuttivat 11 pistesijaa.