Palveluita keskitetään nettiin

TE-toimistoihin pakollinen ajanvaraus

uutinen_terveysVuoden 2013 alusta Pirkanmaan Työvoima- ja elinkeinotoimistoista saa henkilökohtaista palvelua vain varaamalla ajan etukäteen. Asiakkaita ohjataan hyödyntämään verkkopalvelua tai valtakunnallista puhelinpalvelua. Monet aikaisemmin henkilökohtaista käyntiä vaatineet ilmoitusluontoiset asiat voi hoitaa verkossa tai soittamalla puhelinpalveluun. Asiakkaiden käytössä on myös Lempäälän TE-toimistossa ilman ajanvarausta itsepalvelupiste nettiyhteyksineen.

Työnhakijaksi voi ilmoittautua verkkopalvelussa pankkitunnuksilla, jolloin työnhaku käynnistyy heti. Ilmoittautuminen onnistuu myös ilman pankkitunnuksia. Tällöin työnhaku kuitenkin käynnistyy vasta, kun työnhakija on asioinut TE-toimistossa henkilökohtaisesti.

Ilmoittautumisen jälkeen TE-toimistosta otetaan yhteyttä 10 päivän sisällä.

Uudistuksella halutaan välttää jonottamista TE-toimistoissa. Henkilökohtaisten käyntien määrän uskotaan putoavan alle puoleen entisestä.

Hallinnollisesti Pirkanmaalla on jatkossa vain yksi TE-toimisto, jonka pääpaikka on Tampereella. Hervannan toimipiste lakkautetaan vuoden alusta, mutta muita lakkautuksia ei tässä vaiheessa tehdä.

Erilaisia palvelulinjoja

Ajanvaraukseen siirtyminen ja palveluiden keskittäminen verkkoon ei herätä hurraahuutoja Lempäälän-Vesilahden työttömien yhdistyksessä. Toni Temonen ja Lea Honkala muistuttavat, että kaikilla ei ole kotona nettiyhteyttä.
– Toisaalta se on hyvä asia, että TE-toimistossa jonottaminen vähenee ajanvaraukseen siirtymisen takia, Temonen miettii.

Palvelut jaetaan jatkossa kolmeen palvelulinjaan asiakkaiden tarpeiden mukaan. Jokaiselle työnhakijalle tehdään alkukartoitus, jossa määritellään hänen palvelutarpeensa.

Työnvälitys- ja yrityspalvelujen asiakkaina ovat sellaiset henkilöt, joiden ammattitaito ja osaaminen tarjoavat edellytykset sijoittua suoraan avoimille työmarkkinoille.

Osaamisen kehittämisen palveluilla hoidetaan sellaisten henkilöasiakkaiden palvelua, jotka tarvitsevat lisää osaamista esimerkiksi koulutuksen avulla.

Tuetun työllistymisen palvelulinjan tavoitteena taas on palvella työnhakijoita, jotka tarvitsevat keskimääräistä enemmän yksilöllistä tukea ja ohjausta.

– Vivikka Monto

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?