Alennus vai into ja tahto

Tasavallan presidentti on pyytänyt itselleen palkanalennusta. Se on hyväntahtoinen teko, joka on saanut laajalti kiitosta. Moni muukin suurituloinen on valmis samaan.

Presidentti tuskin tarkoittaa, että koko palkansaajarintamassa pitäisi nyt ryhtyä palkanalennustalkoisiin. Sen sijaan hänen tekonsa pistää ajattelemaan, että mitä palkanalennuksella saavutetaan.

Löytyisikö kansakuntamme taloudelliseen tilaan lääke kuitenkin siitä mistä ennenkin: työstä, työstä ja työstä. Työn tekemiseen ja uuden työn luomiseen tarvitaan ihmisten intoa ja tahtoa. Ei tämä maailma vielä ole valmis. Ja totta tosiaan, onko oleskeluyhteiskunnan meininkiä karsittu vielä edes kaikilta työpaikoilta. Teemmekö me palkkamme eteen oikeita asioita?

Satu Lehtonen

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>