Perheneuvolaan halutaan kolmas psykologi

Perheet joutuvat Lempäälässä odottamaan aikaa perheneuvolaan jopa 6–7 kuukautta. Suurin asiakaspaine kohdistuu psykologien vastaanottoaikoihin.
Lempäälän kunnanvaltuusto päätti viime marraskuussa, että perheneuvolaan perustetaan sosiaalityöntekijän toimi helmikuun alusta tukemaan lasten suojelua ja perheille tarjottavaa varhaista tukea. Lisäresurssin saaminen mahdollistaa, että perheet saavat vastaanottoajan palveluihin nykyistä nopeammin.
Nyt Lempäälän sosiaali- ja terveyslautakunta esittää, että vuoden 2013 talousarvioon sisältyvä perheneuvolaan perustettava sosiaalityöntekijän toimi muutettaisiin psykologin toimeksi. Toimi on tarkoitus täyttää ensi huhtikuusta.
Mikäli perheneuvolaan saataisiin Lempäälässä uusi psykologin toimi, jonot psykologisiin tutkimuksiin ja pienten lasten hoidon tarpeen arviointeihin saataisiin lyhyemmiksi.
Psykologien työhön kuuluu tutkimusten lisäksi lasten kuntoutustyö sekä tarvittaessa hoitoon ohjausta lausuntojen pohjalta.
Lempäälässä on perheneuvolan seurannassa runsaasti ns. neuropsykiatrisesti oirehtivia lapsia perheineen. Uusi psykologi hoitaisi nepsy-oireisten lasten ja heidän perheidensä perhetapaamiset ja kuntoutuspalaverit.
Myös nuori ja hänen perheensä saattavat joutua odottamaan Lempäälässä pitkään psykologin tutkimusjaksoja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?