Nuori voisi ryhtyä tosiyrittäjäksi

Televisiossa pyörivät erilaiset tosi-tv -ohjelmat taistelulentäjistä, poliiseista tai palomiehistä ja nyt viimeksi Ypäjän hevosopiston tytöistä saavat kohderyhmään kuuluvat nuoret televisionkatsojat kiinnostumaan kyseisestä, vuorossa olevasta ammattialasta. Jonkinlaisen buumin aikaansaaminen on varmastikin ollut yksi osasyy kulloisenkin ohjelmasarjan luomiselle.

Työurien pidentämisestä puhutaan samaan aikaan, kun maassa moni yhden hengen tai hivenen suurempikin yritys riutuu sukupolvenvaihdos-ongelmiensa edessä. Eläköityvä nyky-yrittäjä ei tahdo löytää jatkajaa sen paremmin omista perillisistään kuin ulkopuoleltakaan. Se on harmi, sillä vetovastuun ottaja voisi työllistää itse itsensä – ainakin.

Missä viipyy tosi-tv -sarja pienyrittäjistä? Luulisi mediaseksikkyyttä ja draaman kaarta piisaavan.

Satu Lehtonen

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?