Luokkaretki kuuhun -tanssiteos mukana Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleilla

7Luokkaretki kuuhun1

Tanssiopisto Elina Bergin esitys on päässyt mukaan Kuopio Tanssii ja Soi -festivaaleille. Kuvaaja: Esko Taulo

Lempäälässä toimiva ja tanssitaiteen opetusta antava Pirkanmaan Tanssiopisto Elina Berg sekä nykymusiikkiyhtye TampereRaw ovat mukana vuoden 2013 Kuopio Tanssii ja Soi -ohjelmistossa tanssiteoksella Luokkaretki kuuhun. Esitykselle musiikin on säveltänyt Markus Fagerudd ja käsikirjoituksen on tehnyt Eppu Nuotio. Koreografiasta vastaavat Elina Berg, Satu Lankinen ja Outi Vilonen. Tanssijoina ovat Pirkanmaan Tanssiopiston 30 nuorta aktiivitanssijaa (13-20v). Ensi-ilta nähtiin marraskuussa 2012 Tampere-talossa.

Pääsy Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalien ohjelmistoon on suuri kunnia ja ohjelmisto koostuu tänäkin vuonna kansainvälisistä huippuvierailijoista sekä kotimaisen tanssin kärkinimistä. Nuorille tanssijoille tämä tuo taas lisäpotkua harjoitteluun ja ainutlaatuista esiintymiskokemusta.

Luokkaretki kuuhun

Luokkaretki kuuhun on antanut ennen kokemattomalla tavalla tulevaisuuden tanssijalupauksille mahdollisuuden tutustua ammattitanssijan arkeen elävän musiikin tulkkina ja päästä mukaan tanssiproduktion tuotantoon. Koreografeille tilaisuus on myös ainutkertainen, sillä harvoin on mahdollisuus saada tilausteos uuden koreografian pohjaksi. Ja muusikoille on huikeaa tutustua näin kattavasti eri taiteenlajien harrastajiin ja ammattilaisiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?