Hallin alakerta otettu käyttöön ja ensimmäiset vuorot käynnistyneet

Eri-ikäiset käyttäjät löytäneet liikuntaparkin

Kantapankin sponsoroiman seniorijumpan 45 osallistujaa ohjasivat viime tiistaina liikuntaparkin työntekijät Tiiu Niemelä, Sari Lipponen ja Markus Kyrölä.

Kantapankin sponsoroiman seniorijumpan 45 osallistujaa ohjasivat viime tiistaina liikuntaparkin työntekijät Tiiu Niemelä, Sari Lipponen ja Markus Kyrölä. Kuva: Sakari Houhala

Liikuntakeskus Parkin kahviossa on vitriinin päällä urheiluseura Vesilahden Visan standaari. Liikuntakeskus Parkin yrittäjä Minna Rajamäki sanoo viirin lahjoittaneiden olevan erityisen tyytyväisiä Marjamäkeen lähelle Ideaparkia nousseesta liikuntakeskuksesta.

– VesVi:n salibandypojat ovat aiemmin käyneet treeneissä Tampereen Metro-Auto Areenalla asti ja ties kuinka huonoina ajankohtina. Nyt heillä on täällä meillä kaksikin harjoitusvuoroa.

Liikuntaparkin valmistuminen on loppusuoralla. Virallisia avajaisia vietetään rakennustöiden viimeistelyn valmistuttua 23. helmikuuta. Jo nyt eri-ikäiset käyttäjäryhmät ovat kuitenkin löytäneet paikan omakseen. Toiminta alkoi ensimmäisillä salivuoroilla 14. tammikuuta.

Maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin hallissa on lapsille kahden tunnin ajan ohjattua arkiliikuntaa.

Tuo lapsi treeneihin
ja treenaa itsekin

– Lapsensa treeneihin tuoneet vanhemmat voivat sen ajan perhemaksulla pyöräillä spinning-salissa, tehdä kahvakuulaa tai kuntoilla helmikuun alkupuolella valmistuvassa kuntosalissa.

– Koko tämän toiminnan ajatuksena on lisätä liikunnan mahdollisuuksia ja erityisesti perhekeskeistä liikuntaa.

Tiistaina kokoontui jo toista kertaa 40–50 varttuneempaa kuntoilijaa seniorijumppaan. Viikoittaisen ohjatun tunnin session urheilujuomineen kustantaa 19. maaliskuuta asti kantapankki.

Vilskettä riittää muutenkin. Perjantaisin on sulkapallovuoroja viidelle kentälle. Sulkapallokenttävuoro sisältää alku- ja loppulämmittelyt spinning-salissa.

Sunnuntaiaamuisin liikuntasaliin kokoontuu 3–5-vuotiaita vanhempineen salibandykouluun. 3–6-vuotiaiden lasten liikuntaleikkikoulussa on vielä tilaa.

Seuraavaksi Minna Rajamäki on ideoimassa vanhemmalle väelle suunnattua sukkatanssia. Se voisi alkaa jo helmikuussa.

– Kesällä täällä voisi olla liikunnallista päivähoitoa ja lapsille kesäleiri.

Liikkua voi kertamaksusta kausikortteihin Liikunta- ja kulttuurisetelit ovat käypää valuuttaa. Paikoitusalue on mitoitettu 250 autolle.

– Aina kun hallissa on tilaa, tänne voi tulla lasten kanssa. Välineet ja varusteet ovat käytettävissä.

Kymmenet stepperit reunustavat isoa pelisalia. Varusvarastossa on mm. erikokoisia keihäitä.

Matti Närhi kävi täällä vetämässä LeKi:n nuorille yleisurheilijoille heittoharjoitukset.

Avarat tilat,
tehokas ilmastointi

Päivi Tapaninaho maalasi pelisalin päätyyn suuren, 5,5x6,8 metrin kokoisen lasten toimintaseinän. Kuva: Sakari Houhala

Päivi Tapaninaho maalasi pelisalin päätyyn suuren, 5,5×6,8 metrin kokoisen lasten toimintaseinän. Kuva: Sakari Houhala

Alakerran avarassa ja hyvin ilmastoidussa pelisalissa on tilaa 850 neliötä. Se on mitoiltaan 21×40 metriä. Vapaa korkeus on kuusi ja puoli metriä, mikä mahdollistaa höntsytasoisen lentopalloilun sulkapallon, salibandyn ja futsalin pelaamisen lisäksi.

Yläkerta otetaan käyttöön helmikuussa ja sadan neliön valoisa kuntosali avaa tällöin ovensa. Ympäri vuoden toimivaksi tarkoitetussa kuntosalissa on juoksumatto, crosstrainereita, venyttelylaitteita, paineilmatoimisia kuntoilulaitteita sekä vapaita painoja. 50 neliön ja parinkymmenen amerikkalaisvalmisteisen kuntopyörän spinning-sali avataan alakertaan.

Alakerrassa on yrittäjän pyörittämän kahvion yhteydessä vuokralla Sari Lipposen jalkahoitola Jalkaparkki, joka tarjoaa myös kauneudenhoitoa ja kuumakivihierontaa.

Minna Rajamäen hänen miehensä Mikko rajamäen lisäksi Liikuntakeskus Parkissa työskentelee oppisopimuskoulutuksella kaksi henkilöä, joista toinen on LeKi:n SM-tason kilpakävelijä Markus Kyrölä sekä kaksi osa-aikaista työntekijää.

Liikuntahallista 300 metrin päässä sijaitsevassa Ideaparkissa vierailee vuosittain miljoonia kauppakeskusturisteja. Minna Rajamäki ei odota kauppakeskuksen sinänsä tuovan luokseen valtavia asiakasvirtoja.

– Tämä paikka on sijainniltaan hyvien kulkuyhteyksien päässä. Myös lähimmälle bussipysäkille on vain kolmisen

Kantapankin sponsoroiman seniorijumpan 45 osallistujaa ohjasivat viime tiistaina liikuntaparkin työntekijät Tiiu Niemelä, Sari Lipponen ja Markus Kyrölä. Kuva: Sakari Houhala

Kantapankin sponsoroiman seniorijumpan 45 osallistujaa ohjasivat viime tiistaina liikuntaparkin työntekijät Tiiu Niemelä, Sari Lipponen ja Markus Kyrölä. Kuva: Sakari Houhala

sataa metriä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?