Käykäämme työhön

Maanantain 21. tammikuuta L-VS:ssa oli isona  uutisena ja kahtena, kolmena kirjoituksena kannanottoa Lempäälän kunnanvaltuuston luottamuspaikkojen valintoihin liittyen.

Eiköhän anneta tämän jutun nyt olla.  On aika tarttua toimeen ja lähteä kääntämään Lempäälän talouskurssia oikeaan suuntaan.  16. tammikuuta valtuustossa talousjohtaja Kari Auvinen kertoi selkeästi, mitkä asiat on hoidettu ja/tai ovat hoituneet huonosti joutuessamme veronkorotuksen ja kasvavan lainanoton tielle.

Nyt on aika tehdä muutos.

Meidän on yhdessä kirkastettava strategiamme.  Em. valtuuston istunnossa käytin puheenvuoron kasvun puolesta.  Olen sitä mieltä, että on vain kaksi tietä: kasvun tie ja näivettymisen tie.  Ajelkaas autolla vaikkapa Kaakkois-Suomeen kohti Lappeenrantaa;  ei näy ”venäläinen raha” tienvarsilla.  On vain pelkkiä näivettyneitä alueita, korjaamattomia taloja, tyhjiä bensa-asemia jne. Auvisen em. puheenvuorossakin tuli selvästi esille, että kasvu ei ole aiheuttanut ongelmiamme.  Syyt ovat muualla.

Tälle po. terveen kasvun tielle on pitkä matka.  Tämä Lempäälä-laivamme ei käänny hetkessä. Tarvitaan pitkäaikaista syvää ajattelua ja yhteistyötä, yli valtuustokausien käyvää rakentamista ja arvojen valitsemista sekä intensiivistä mahdollisuuksien etsimistä. Edelleen sanon, että vaihtoehtoja on paljon.  Tartutaan niihin.

Toivon ja pyydän tästedes rakentavaa yhteistyötä yhteisen Lempäälämme parhaaksi.  Tämän pyynnön esitän kaikille osapuolille.

 

Heska Korhonen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?