Riemupinnat sarjajohtajalta

 

LeKi:n Tommi Välimaa oli vaikeasti pideltävä. Kuva: Jani Huurne

LeKi:n Tommi Välimaa oli vaikeasti pideltävä. Kuva: Jani Huurne

Lempäälän Kisan jääkiekkosakilta tulee usein iloinen yllätys silloin, kun sitä vähiten odottaa. Viime lauantaina Kisa pelasi yhden kauden kurinalaisimmista peleistään, kun se vähillä (3) liigalainoilla taisteli 2–1-voiton sarjakärki Mikkelin Jukureista Hakkarissa.

Kisan maalintekijät olivat nuori Olli Henriksson ja kokenut Jarkko Pyymäki. Maalivahtina Mikko Pätsi oli kentän avainhahmo, mutta myös LeKi-puolustus Atte Pentikäisen ja Toni Niemen johdolla pelasi varmasti ja uhrautuvaisesti.

Harvalukuista katsomoa puhututti peliä ennen ja pelin aikana se seikka, onko Jukureista tai kenties jostain muusta Mestis-seurasta vakavasti uhkaamaan liigakarsintoihin ajautuvaa Tampereen Ilvestä.
Mestiksen mestari löytynee nelikosta Jukurit, TuTo, Sport tai KooKoo. Jos joku muu tuulettaa mestarina muutaman kuukauden päästä, puhutaan jättiyllätyksestä.

Jukureitten vahvuus on hyvä ja vaativa valmentaja Jarno Pikkarainen ja hänen luomansa vankka työnteon kyky. Joukkueen materiaali sen sijaan on armottoman kapea ja liigaa ajatellen laadutonkin, ja jos Kisakin kykenee lyömään Jukurit, ei Ilveksellä pitäisi olla mitään hätää mikkeliläisten kanssa.

KooKoo on nimekkäämpi ja potentiaalisempi kokoonpanoltaan, mutta ex-LeKi-valmentaja Juha Juujärven johtamalla sakilla peli on tökkinyt. Sportin laatu ei ole viime kevään luokkaa, mutta pohjalainen hurmos ja vankka kotikannustajien tuki tekevät Sportista Mestiksen mittapuulla tosi vaarallisen joukkueen.

Jäljellä on vielä TuTo ja Juhani Tamminen. Turussa on Mestiksen paras halli, iso talousalue, TuTo-buumi vähintäänkin oraalla ja johtajana yksi maan karismaattisimmista persoonista. Pelaajistoltaan TuTo on Ilvekseen verrattuna kalpea, mutta esimerkiksi nimet Antti Virtanen, Ville-Vesa Vainiola ja Tuukka Pulliainen ovat kovia ja kokeneita johtajapelaajia, jotka syttyessään voivat tehdä keväällä ihmeitä.

Eli yhteenvetona voi sanoa, että paljon pitää Ilveksen pelaamistaan heikentää, jos se karsinnoissa mestisläiselle häviää. Toinen asia on vielä se, että mistä kukaan Mestis-seura tekee kaksi miljoonaa euroa kahden viikon sisään mahdollisesta noususta, joka on liigaosakkeen hinnaksi määrätty?

Perjantaina ja lauantaina Kisa mittaa TuTon tason. Ensiksi kohdataan Lempäälässä ja perään Turussa. Alkuviikon tietojen perusteella pelaajaliikennettä Kisaan tai Kisasta ei ole, mutta kokoonpanot kannattaa tarkistaa vielä pelipäivinä. Näinä hektisinä kiekkoaikoina kaikki on mahdollista.

LeKi–Jukurit-ottelun pelimiespeukkupelaajat

1 Sami Venäläinen
2 Olli Henriksson

Raadissa olivat LeKin hiihtopomo Esa Virtanen ja Juha Raunio Lempäälän-Vesilahden Sanomista.
– Takavuosina hiihtoporukkaan verrattuna jääkiekkoilijat treenasivat vähemmän, mutta nyt täytyy tunnustaa, että kyllä lätkämiehet urheilijoilta näyttävät. Vauhti kaukalossa on melkomoista ja kaverit jaksavat hienosti. Se kummastuttaa, että oman joukkueen kannustus Hakkarin katsomossa on kovin pientä. Esimerkiksi hiihtokisoissa omat huutavat omilleen ihan toiseen malliin, vertaili hiihtomies Esa Virtanen oman lajinsa ja jääkiekon eroja ja yhtäläisyyksiä.
– Sami Venäläisestä näkee, että kaveri on kunnossa, mahtavaa pelaamista kaukalon joka kolkassa. Henriksson puolestaan sai maalisauman ja teki tärkeän 1–1-tasoituksen, kuuluivat Virtasen palkitsemisperusteet.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?