Julki, kenenkään estämättä

Opetusalan ammattijärjestö OAJ:n tekemän kyselyn mukaan lähes kolmannes opettajista on saanut työnantajaltaan – useimmiten siis kunnalta – kiellon, ettei saa puhua päiväkodin tai koulun asioista medialle tai vanhemmille. Kiellot koskevat pääasiassa sisäilmaongelmia, resurssipulaa ja henkistä väkivaltaa. Näin siis 2010-luvulla ja Suomessa.
Vaikenemalla epäkohdat eivät parane, saati poistu.
Vapaa tiedonvälitys on demokratian kulmakivi, ja erityisesti julkishallinnolta pitää voida odottaa läpinäkyvyyttä.
Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme, siksi kouluissa ja päiväkodeissa työskentelevillä on suorastaan velvollisuus tuoda joko itse tai median välityksellä päivänvaloon, veronmaksajien ja lasten vanhempien tietoon havaitsemansa epäkohdat.
Päiväkodit ja koulut kattavat ison osan aivan perustavanlaatuista kunnallista palvelua. Mistähän muusta kaikesta on käsketty vaieta?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?