Organisaatiouudistus: Lempäälän Lämmön kiinteistöhuolto on eriytetty omaksi yksikökseen. Uuden yksikönvetäjän Arto Yltiön johdolla toimintaa laajennetaan entisestään.

Kiinteistöhuollossa kilpailu on kovaa

Yksikönpäällikkö Arto Yltiö sanoo, että hänen työnsä suola ovat vaihtelevuus ja sopivan kokoiset haasteet.

Yksikönpäällikkö Arto Yltiö sanoo, että hänen työnsä suola ovat vaihtelevuus ja sopivan kokoiset haasteet.

Arto Yltiö on mies, joka on vastuussa monen lempääläläisen kiinteistön kunnossapidosta. Syyskuun alusta lähtien hänen käyntikortissaan on lukenut kiinteistöhuollon yksikönpäällikkö.

Yltiö nauttii työstään Lempäälän Lämpö Oy:ssa, vaikka kilpailua alalla onkin.

– Kyllä täällä Lempäälässäkin kiinteistöhuollon ala elää ja kilpailu huoltokohteista on tiukkaa. Meidän valttimme on kokonaispaketti. Pyrimme siihen, ettei jokaisen ruuvin hinnasta tarvitsisi ruveta vääntämään.

Teknologia kehittyy vinhaa vauhtia, ja esimerkiksi talotekniikka vaatii alituista oman osaamisen kehittämistä. Lempäälän Lämpö on vastannut tähän muutokseen järjestämällä organisaatiorakennettaan uuteen uskoon.

Sääksjärven uuden biolämpölaitoksen myötä Lempäälän Energia on eriytynyt omaksi yksikökseen. Samalla päätettiin kehittää myös kiinteistöhuollon toimintaa ja luoda uusi yksikönpäällikön toimi. Yltiö kiinnostui uudesta paikasta, koska uudistukset ja sopivan kokoiset haasteet innostavat häntä.

– Paljon on uutta opittavaa ja tavattu uusia ihmisiä, mutta todella mielenkiintoista tämä on ollut. Ikinä ei ole kahta samanlaista työpäivää.

Tulevaisuudessa Lempäälän Lämpö pyrkii tuomaan kiinteistöhuollon piiriin enemmän talotekniikan, LVI:n ja sähköpuolen osaamista. Tämä onkin Yltiön mukaan seuraava suurempi haaste.

– LVI, sähkö ja talotekniikka liittyvät kaikki tiiviisti kiinteistöhuoltoon. Meillä onkin tavoitteena, että pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaalle kokonaisuuden eli helpompaa ja toimivampaa palvelua.

Talvi tuo mukanaan
omat kujeensa

Lempäälän Lämmön kiinteistöhuolto on hajautettu kolmeen toimipisteeseen, jotka sijaitsevat keskustassa, Moisiossa ja Sääksjärvellä. Vakinaisia huoltomiehiä yksiköllä on yhteensä kymmenen. Kiinteistöhuollon piiriin kuuluvat tällä hetkellä noin 120 kohdetta.

Palveluiden tarve vaihtelee olosuhteiden ja ajankohdan mukaan. Etenkin näin talvella sääolosuhteet luovat omat hankaluutensa.

– Kyllä lumi ja talvi saavat aina pientä tärinää aikaiseksi. Koko kalusto oli kovassa käytössä varsinkin joulukuussa, kun pyrytti oikein kunnolla, Yltiö sanoo.

Nuoret huomio,
kesätyöhaku alkaa helmikuussa

Lempäälän Lämmön kiinteistöhuolto on ollut haluttu kesätyöpaikka nuorten silmissä vuosi toisensa jälkeen.  Hakijamäärä huitelee usein 100 hakijan korvilla. Heistä 15–20 onnekasta saa työpaikan.

Tänä vuonna kesätyöhaku alkaa helmikuun ensimmäisenä päivänä. Työnkuvaan kuuluu esimerkiksi nurmikonleikkuuta ja kukkaistutusten hoitoa.

Yltiö kertoo, että tarvetta on ennen kaikkea päteville viheralan osaajille. Jos työntekijällä ei ole puutarhanhoidosta minkäänlaista kokemusta, saattaa kesän aikana sattua ja tapahtua.

Tänä vuonna Yltiö onkin ollut yhteydessä puutarha-alan opistoihin. Tarkoitus olisi löytää myös muutama alan ammattilainen muiden nuorten lisäksi.

Kiinteistöhuollon yksikönpäällikkö
Arto Yltiö

  • - 50-vuotias, kotoisin Keuruun Pihlajavedeltä
  • - Tehnyt töitä Tampereen seudulla toistakymmentä vuotta talotekniikan ja kiinteistöhuollon parissa
  • - Asuu tällä hetkellä Nokialla avovaimonsa kanssa
  • - Sähköasentajan, kiinteistötekniikan ja talotekniikan tutkinnot
  • - Työskenteli Patrian kiinteistöpuolella Tampereella ennen Lempäälän-pestiä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?