Koskivirta ui hyhmästä kultaa

 

Tuula Koskivirralla on laskujensa mukaan enemmän MM- kuin SM-mitaleja avantouinnista.

Tuula Koskivirralla on laskujensa mukaan enemmän MM- kuin SM-mitaleja avantouinnista.

   Avantouinnin moninkertainen arvokisamitalisti, Lempäälän Kisan Tuula Koskivirta, 71, joutui jättämään lajin Suomenmestaruuskisat viime vuonna väliin, mutta hän teki sitäkin voitokkaamman paluun avantouinnin SM-kisoissa viime viikonloppuna Peurungassa.

Koskivirta voitti lauantaina 26. tammikuuta vuonna 1941–43-syntyneiden naisten sarjassa kultaa tuloksella 28,56. Matkana SM-kisoissa on 25 metriä ja tyylinä rintauinti. Toiseksi tuli reilun sekunnin jääneenä Kuusijärven Jääkarhujen Eila Harju (29,77). Kolmanneksi ui kärjestä jo selvästi jäänyt Huhmarin Huurteisten Marja-Leena Aho (33,14). Sarjassa kilpaili 14 naista.

LeKi:n Kari Malinen ui sarjassaan viidenneksi tuloksella 22,33. Muiden lekiläisten sijoitukset painuivat 30. sijan tienoille. Kisoissa oli kaikkiaan mukana noin 800 urheilijaa.

Sijoitukseensa tyytyväinen Koskivirta on tyytyväinen erityisesti myös aikaansa Peurungalla. Se on sadasosan nopeampi kuin hänen yhtä ikäluokkaa vanhempi isosiskonsa, Punkalaitumen Urheilijoita edustavan Anja Seleniuksen, joka myös voitti sarjansa.

Useita MM- ja SM-mitaleja urallaan voittaneen Koskivirran seuraava tavoite ovat avantouinnin MM- ja SM-kisat, jotka molemmat käydään ensi vuonna. SM-kisat uidaan Vierumäellä ja MM-kisat kotimaassa Rovaniemellä.

Tämän vuoden puolella Tuula Koskivirta aikoo osallistua ainakin lyhyen radan SM-hallikisoissa.

– Haluaisin harjoitella kahdesti viikossa, mutta seuralla (Tampereen työväenuimareilla) on vain yksi treenikerta uimahallissa Tampereella. Lastenkodin uimarannan avannossa käyn kahdesti viikossa kivassa porukassa.

Siskokset Tuula Koskivirta (vas.) ja Punkalaitumen Urheilijoita edustava Anja Selenius voittimat molemman kultaa avantouinnin SM-uinneista.

Siskokset Tuula Koskivirta (vas.) ja Punkalaitumen Urheilijoita edustava Anja Selenius voittivat molemmat kultaa avantouinnin SM-uinneista. Kuva: Kirsti Suniala

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?