Valtuustoaloitteessa vaaditaan asian välitöntä selvittämistä Lempäälässä

Päivähoidon lasku tuntiperusteiseksi?

Lempäälässä on käynnistettävä välittömästi selvitys tuntiperusteisen laskutuksen mahdollisuuksista päivähoidossa.  Näin vaaditaan valtuustoaloitteessa, jonka on allekirjoittanut 25 valtuutettua.

Valtuustoaloitteen esitti uuden valtuuston ensimmäisessä kokouksessa kokoomuksen Heikki Hakala.

– Pääministeri Jyrki Katainen on todennut, että kotona lapsia hoitamaan haluavien perheiden ja täyspäiväistä päivähoitoa tarvitsevien perheiden välistä puuttuu malli, jossa olisi vaihtoehto niille vanhemmille, jotka haluavat osittain hoitaa kotona, mutta osittain pysyä myös työelämässä.

– Myös työministeri Lauri Ihalainen on todennut, että päivähoidon laskutusperusteita tulee uudistaa. Hän on todennut, että karkea jako koko- ja osapäivähoitoon on vanhentunut laskutusperuste, sillä lasten vanhempien työelämä on muuttunut, aloitteessa todetaan.

Aloitteentekijät vetoavat myös siihen, että Lempäälän kunnan nykyisessä taloudellisessa tilanteessa on tärkeää löytää mahdollisesti kustannuksia säästäviä malleja. Varhaiskasvatuksen tuntiperusteinen laskutus on luonteva osa tätä kehitystyötä.

Valtuustoaloitteessa esitetään myös, että jo nyt taloussuunnitelmassa kartoituksena olevan asian käyttöönottamista Lempäälän kunnan päivähoidossa kiirehditään.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?