Pelaajaliikennettä siirtorajan lopulla

Noros-show Hakkarissa

Atte Pentikäinen teki hartiavoimin töitä varjellessaan omaa maalia ja jelpatessa loistavaa maalivahti Mika Norosta viime perjantaisessa LeKi–Tuto-ottelussa, jonka LeKi voitti jatkoajalla 1–0. TuTo seuraavana päivänä tasasi tilit Turussa nappaamalla 5–3-voiton. Kuva: Jani Huurne

Atte Pentikäinen teki hartiavoimin töitä varjellessaan omaa maalia ja jelpatessa loistavaa maalivahti Mika Norosta viime perjantaisessa LeKi–Tuto-ottelussa, jonka LeKi voitti jatkoajalla 1–0. TuTo seuraavana päivänä tasasi tilit Turussa nappaamalla 5–3-voiton. Kuva: Jani Huurne

Perjantaina 25. tammikuuta käytiin Lempäälän Hakkarin jäähallissa yksi kauden mielenkiintoisimmista jääkiekko-otteluista, kun Lempäälän Kisa löi Jesse Jyrkkiön jatkoaikamaalilla Turun Toverit jalkapallolukemin 1–0.

Kuten maalilukujen pienuus kertoi, oli molemmissa päissä supervarmat maalivahdit. Kisan veräjää vartioi tuore Tappara-vahti Mika Noronen ja TuTolla seisoi maalilla myös liigalaina eli Lukon juuttimolari Simon Nielsen.

Noronen ei suinkaan ole Lempäälässä outo persoona, sillä Hakkarin halli ja Kisa ovat hänelle hyvinkin tuttuja juttuja. Esimerkiksi koko tämän syksyn ja talven ajan Noronen on käynyt jäällä Kisan kanssa ja pitänyt taitojaan yllä mahdollista sopimusta ajatellen. Virityksiä 33-vuotiallaa tamperelaisella oli niin Venäjän suuntaan kuin useampaan SM-liigatiimiin. Lopulta kasvattajaseura Tappara vei pidemmän korren.

TuTo-ottelun jälkeen Noronen suorastaan tursui hikeä kovan urakan jälkeen, mutta mieli ja fiilis olivat hyviä.

– Kun joukkue edessäni syttyi taistelemaan upeasti, sytyin itsekin. Oli mahtavaa pelata, kiitti Noronen joukkuekavereitaan, joiden kanssa hän tällä tietoa pelasi myös eilen HCK-pelissä.

TuTo tasasi Kisan kanssa tilit lauantaina 26.tammikuuta, kun se Turussa otti 5–3-voiton.

Eilinen HCK-ottelu oli Kisalle taas kastissa tositärkeät ottelut, sillä se oli viimeinen, jossa sai käyttää liigalainoja. Kisan asema sarjassa on vieläkin niin sanotusti kaiken mahdollistava eli kaikki sijat pudotuspelipakasta play out-sarjaan ovat mahdollisia. Jokainen kahmittu sarjapiste on tässä ja nyt kultaakin kalliimpia, jotta viimekeväiset putoamiskamppailut vältettäisiin.

Kisan pelaajistoa kupattiin alkuviikosta, kun puolustaja Otto Räty meni Rauman Lukkoon. Myös toisen pakin eli Atte Pentikäisen perässä on ruotsalaisseuroja, joten Kisan pakkikaluston harveneminen on huolestuttavaa, varsinkin kun muistaa, että Jarkko Näppilä siirtyi jo Ilvekseen eikä Tappara jätä yhtään lainapakkia helmikuuksi Kisaan.

Onneksi Mikko Heiskanen on toipunut niskavammastaan ja Vili Palolankin sairausloma on päättymässä. LeKi-johto silti tähyää puolustajamarkkinoita siirtorajan lopulla.

Hyökkääjistä Lukko-laina Jere Laaksonen jatkaa matkaansa Kisasta pois, mutta HCK:sta loparit ottanut Joni Häppölä jatkaa Lempäälässä loppusesongin. Maalitykki Antti Hölli on solminut Ilveksen kanssa try out-jaksonsa jälkeen ensi kauttakin kattavan sopimuksen. Ilves-miehistä sen sijaan Roope Nikkilä pelannee kauden loppuun Lempäälässä.

Maalivahtikaksikkona Lempäälässä kauden loppuun asti ovat luottovahti Mikko Pätsi sekä A-ikäinen Julius Koskinen. Kimmo Mäen kauden katkaisi pitkään venynyt sairastuminen.

Seuraava kotikamppailu käydään lauantaina 2. helmikuuta yhtä päävastustajaa eli Savonlinnaa vastaan.

LeKi–TuTo-ottelun pelimiespeukkupelaajat

 

2 peukkua Mika Noronen

1 peukku Henrik Haapala

 

Raadissa olivat Loiskeen jalkapallojoukkueen manageri Pauli Impola ja Juha Raunio Lempäälän-Vesilahden Sanomista.

– Loiskeen kolmosdivisioonaan noussut jalkapallojoukkue on aloittanut harjoituskautensa päävalmentaja Kari Nikkilän johdolla. Uutena kaverina valmennusrinkiin on tullut TPV-taustainen Jani Alanne. Pelaajia on futsalin takia ollut vielä suht vähän harjoituksissa, mutta pelaajarinki tulee olemaan yli 20-henkinen. Uusiakin vahvistuksia haetaan ehkä puolenkymmentä kappalatta, muutaman kokeneen kandidaatin kanssa neuvottelut ovat loppusuoralla. Loiske lähtee ensi kaudella pärjäämään kolmosessa, pelkkä sarjapaikan säilyttäminen ei tavoitteeksi riitä, kertoo Pauli Impola sääksjärveläisen ja lempääläisen jalkapallon lippulaivan eli Loiskeen edustusmiehistön talvikuulumisia.

– Kisan ja TuTon vääntö oli tosi vauhdikas ja loppuun saakka tasainen vääntö, jota tähditti kaksi loistavaa maalivahtia. Mika Noronen oli kiistatta Kisan ykköstähti lukuisine haamutorjuntoineen. Toisen peukun antaminen on enemmän makuasia, mutta Kisan oman kasvatin Henrik Haapalan pelirohkeus ilmaveiviyrityksineen jäi positiivisella tavalla mieleen, tiivisti Impola mietteensä hienosta kiekkospektaakkelista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?