Pellinen ja Valli Kisaan

Leki-Peliitat

Leki ja Heinolan Peliitat ottivat yhteen 28. tammikuuta. Kuva: Miikka Jääskeläinen.

Lempäälän Kisan jääkiekon Mestis-tiimin johtomiehillä olivat jännät paikat torstaina, kun siirtoikkunan vihoviimeinen päivä koitti. Kisassa tiedettiin, että muutoksia tulee ja tulihan niitä. Farmiemoilta eli Ilvekseltä ja Tapparalta jäi Lempäälään vain yksi pelaaja, hyökkääjä Roope Nikkilä.

Viime metreillä Ilves nappasi Kisan jymäkän pakin Atte Pentikäisen rivistöönsä, samaan tupsukorva-osoitteeseen matkasi myös Lukosta lainassa ollut Jere Laaksonen. Parisen viikkoa lainalla ollut Joni Häppölä matkasi puolestaan Suomi-sarjan Bewe-Tuuskiin.

Uusina lekiläisinä tulivat mustasiniseen sotisopaan vanha tuttu hyökkääjä Ossi Pellinen ja kokenut pakki Atte Valli. Molemmat olivat kiekkoilleet viimeksi Suomi-sarjan HC Satakunnassa.

Pellinen on vauhdikas hyökkääjä, joka on pelannut Kisassa kahteenkin eri kertaan. Nopea, mutta aavistuksen ailahtelevainen, lienee miehestä sopiva arvio. Potentiaalia Mestis-tasolle varmasti inan alle komikymppisestä pelimiehestä löytyy, Suomi-sarjassa tehot ovat toki olleet varsin vähäisiä.

Atte valli on 28-vuotias porilaisjuurinen pakki, joka on pelannut Ruotsin toiseksi korkeimmalla tasolla viimeiset vuodet tehden puolustajalle hyviä tehoja.

Farmimiesten poistuminen toki jättää Kisaan oman jälkensä, mutta kolmeen kentälliseen päteviä pelimiehiä varmuudella Kisalla löytyy.

Viime keskiviikon 4 – 2-voitto vei Kisan jo lähelle sarjapaikan uusimista, viikonloppuna 1. – 2. helmikuuta Kisa pelaa kaksi peliä Sportia ja SaPKoa vastaan, joista ainakin kotipelistä Savonlinnaa vastaan kaivataan kolmea pistettä, jotka käytännössä satavarmasti riittäisivät välttämään play out-sarjan.

Tätä kirjoitettaessa torstaina 31. tammikuuta Kisalla on viisi peliä pelaamatta ja sarjasijoitus on kahdeksas. Jos jäljellä olevista otteluista kapsahtaisi kaksi voittoa, olisi pudotuspelipaikka hyvin lähellä toteutua.

– Uskon, että meillä on koossa siirtorajan umpeutumisenkin jälkeen iskukykyinen joukkue, jolla pääsemme kiusaamaan isompiamme pudotuspeleihin, alleviivasi päävalmentaja Miikka Kuusela HCK-pelin jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?