Sääksjärven seurakuntatalo säilytettävä

Torstain L-VS:ssa Pekka Laitila esitti näkökohtia säilyttämisen puolesta. Olen samaa mieltä. Työssäni olen tekemisissä vanhojen rakennusten korjaamisen kanssa. Esimerkiksi valtion Senaatti-kiinteistöt huolehtii kansallisomaisuudesta ja tekee mittavia korjauksia muun muassa vanhoihin kasarmeihin eri puolilla maata.

Mielestäni Lempäälän seurakunnan velvollisuus julkisena yhteisönä on säilyttää kirkon ja hyvin korjatun Leiripappilan lisäksi myös uudempia rakennuksia. Sääksjärvelle 1970-luvulla rakennettu seurakuntatalo on punatiilisenä edustavan näköinen ja sopii nykyiselle paikalleen. Jos uuden rakentaminen maksaa 500 000 euroa enemmän kuin vanhan korjaaminen, niin onko järkeä purkaa vanhaa pois?

Olin 1970-luvun loppupuolella kaavoitustarkastajana Hämeen lääninhallituksessa. Sääksjärven seurakuntatalon kaava oli silloin juuri vahvistettu. Kaavan vahvistamisessa oli ollut vaikeuksia, koska moottoritiestä aiheutui melua.  Jos nyt aletaan muuttaa kaavaa uusia kerrostaloja varten, on oletettavaa, että melutasoa ei saada nykynormien mukaiseksi.

Jos lämmitystä ei pidetä päällä eikä rakennusta hoideta, menee kunto nopeasti huonommaksi.

Pyydän seurakuntaa huolehtimaan seurakuntatalosta, tekemään tarvittavat korjaukset ja, jos lisätuloja tarvitaan, vuokraamaan korjattua tilaa myös ulkopuolisille.

 

Eero Ruotsila, DI

kiinteistöpäällikkö

Lempäälän seurakunnan jäsen

Yksi kommentti

  1. Mika H

    Mitenkäs se kaavoitus onnistuu, kun seurakuntatalon metsässä asustaa liito-oravia?
    On jo asustanut ainakin saman 20 vuotta kun olen itsekkin lähellä asunut.
    Lähes joka viikko niitä on näkynyt, parinkymmenen metrin päässä seurakuntatalosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?