Tupsukorva vaihtunee kirveeksi

RaunioKolumniLempäälän Kisan Mestis-joukkueella on ollut kahden viime kauden ajan farmisopimus sekä Ilvekseen että Tapparaan. Kuitenkin niin, että varsinainen ykkösemo on ollut Ilves ja ”sivuemo” Tappara, kun vain yhden seuran kanssa voi olla virallinen farmisopimuspaperi allekirjoitettu.

Olen ollut Ilveksen kannattaja vähintäänkin vuodesta 1973 asti ja viimeiset vuodet ovat olleet ankeaa seurattavaa. Ankeuden huippu on ollut tämä kausi, kun seuran taustoissa on ollut ennennäkemätön turbulenssi ja kaukalossakin otteet ovat olleet nätisti sanottuna vaisuja.

Kun emolla on hätä, ei farmikaan kukoista. Tällä kaudella Ilveksen apu Kisalle on ollut aika kosmeettista. Vain maalivahti Ville Kolppanen (10 peliä) ja hyökkääjät Tommi Välimaa (5) ja samuli Kivimäki (2) sekä pienin varauksin pakki Konsta Mäkinen (6)ovat pelaajina olleet vahvistuksia, jotka voi kirjoittaa isolla kirjaimella.

Kisa sen sijaan on luovuttanut emolleen parhaan hyökkääjänsä Antti Höllin ja parhaan pakkinsa Jarkko Näppilän. Lisäksi siirtorajan lopulla pakki Atte Pentikäinen ja raumalaisjuurinen hyökkääjä Jere Laaksonen matkasivat Hakkarista Hakametsään.

Summa summarum: Kumpikohan osapuolista Ilves ja Kisa on ollut urheilullisena saamamiehenä ja kumpi antomiehenä?

Huhut kertovatkin, että ensi kaudella Kisan pääyhteistyökumppani olisi voimiensa tunnossa röyhivä Tappara, mutta jos ja kun Ilves liigapaikkansa pitää, on ovia pidettävä ehdottomasti pidettävä auki sinnekin päin. Ei Ilveksenkään alennustila ikuisesti voi jatkua.

Eihän?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?