Kallis koulutie

25lempoisten koulu17 miljoonaa euroa. Summa on suuri, mutta Lempäälän kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti Lempoisten koulun laajennus- ja peruskorjaushankkeen käynnistämisestä alkuperäisen aikataulun mukaisesti keväällä 2013, vaikka rakennushanke valtionosuudetta jäikin. Minkä takia kunnallisveroja maksettaisiin, jos ei kunnan  koulu- sekä toisaalta sosiaali- ja terveystoimeen.

Taitaa olla turha tuollaista enää hakeakaan; Sääksjärven koulu oli Lempäälässä viimeisin, joka valtionosuuden sai.

Väkiluvun kasvu tietää sitä, että koulu toisensa perästä pitää laajentaa ja saneerata. Seuraavaksi kipeimmin remonttia kaipaavat Kuljun ja Moision koulut, joiden edellisestä laajennushankkeesta ei kovin kauaa ole kulunut. Ja aikansa eläneen lukion kohtalo on vielä ratkaisematta – saneeratako vai tehdä kokonaan uusi?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?