Vieras pääsee valitsemaan Mikkolassa

Laavu vai avanto?

Jaakko Mikkolan sytyttämä nuotio hohkaa lämpöä laavuun.

Jaakko Mikkolan sytyttämä nuotio hohkaa lämpöä laavuun.

Mikkolan Savusauna&savutorppa -yritystä pitävät Ritva ja Jaakko Mikkola sanovat, että etenkin lämpimistä maista tulevat vieraat ovat haltioissaan talon talvisesta elämystarjonnasta. Pyhäjärven rannalla voi pulahtaa avantoon tai kavuta läheiselle Korvenvuoren laavulle.

Suomen talvi on monelle ulkomaalaiselle ikimuistoinen elämys, josta he ottavat kaiken irti.

–         Usein käy niin, etteivät vieraat ehdi laavulle, kun heillä kuluu aika savusaunassa ja avannossa. Vieraat menevät innolla avantoon, mutta usein heidän suomalaisisäntänsä perääntyvät kohteliaasti saunan lämpöön, Jaakko Mikkola naurahtaa.

Savusauna ja avanto ovat eksoottinen yhdistelmä, mutta niin on pakkaspäivä ja tuulensuojaa tarjoava laavukin.

Jaakko Mikkola on rakentanut Korvenvuoren laavun poikansa Risto Mikkolan kanssa kymmenisen vuotta sitten.  Ensin he tekivät laavulle vievän tien ja sen jälkeen kokosivat hirsistä taukopaikan.

Noin 50 metriä järvenpinnan yläpuolella olevan laavun läheisyyteen on tehty myös reilun kilometrin mittainen polku, jonka ääreltä pääsee näkemään monimuotoista metsäluontoa.

Kallioiseen maastoon tehty laavu suo hetken rauhoittumiseen. Nokipannukahvit tai nuotiomakkara ovat huikea makuelämys honkain keskellä.

Laavua ei ole tarkoitettu yleiseen käyttöön, vaan Mikkolan savusaunan ja Mikkolan lomamökkien asiakkaille ja perheen omiin hetkiin.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?