Ei mitään järkeä

Lempäälän kunta ei näe mitään mieltä palvelurakenneuudistuksessa. Kunta ei suostu siihen, että sote-palvelut annetaan Tampereen kaupungin tai Valkeakosken aluesairaalan ympärille kootun kuntayhtymän hoidettavaksi.
Samaa käsittämätöntä järjenjuoksua on kirkolliskokouksen tahdossa, että alueemme seurakunnat koottaisiin yhdeksi seurakuntayhtymäksi, jonka ylimpään päättävään elimeen, yhtymävaltuustoon, pääsisi pieni edustus joka kunnasta.
Jos kunnilla ja seurakunnilla on tahto ja taito säilyä itsenäisinä, niin miksi valtiokoneisto ei tätä tahtoa noudata? Kuntien ja seurakuntien itsemääräämisoikeutta voidaan harkita vasta sitten, kun ne on osoitettu toimintakyvyttömiksi. Tällaista tilaa ei ole näköpiirissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?