Televisiolupatarkastajien uusi tuleminen

Kirjoittaja on tuore viestintäalan yrittäjä, joka on kartuttanut ammattitaitoaan myös Lempäälän-Vesilahden Sanomissa.

Kirjoittaja on tuore viestintäalan yrittäjä, joka on kartuttanut ammattitaitoaan myös Lempäälän-Vesilahden Sanomissa.

Lempäälässä päätettiin, ettei kunnassa tarvitse maksaa koiraveroa tänäkään vuonna. Eikä Vesilahdessakaan sellaista maksua kerätä. Harmi sinänsä, sillä tässäpä olisi hyvä sauma työllistää vaikkapa toimettomiksi jääneitä televisiolupatarkastajia.

Kun kaikki suomalaiset joutuvat kaivamaan kuvetta yle-veron muodossa yhteisen hyvän nimissä, ovat kotien oviin koputtelevia televisiolupatarkastajia pakenevien rutiinit historiaa.

Koiraverotarkastajan nimikkeellä voisi kyllä paukutella henkseleitä. Kun marssisi koiraveronkiertäjän kotiovelle, alkaisi siellä vauhdikas piskinpiilotus. Remmit ja remelit heitettäisiin sohvan alle ja koira opetettaisiin seisomaan viherkasvin takana hiljaa paikallaan. Ovea aukaisemaan juostessa omistaja hiihtelisi koirankarvat sukkiensa pohjiin ja suihkuttelisi raikastetta ilmaan. Kyllä siinä saisi tarkastaja nauraa partaansa nakilla koiraa ovelle houkutellessa. Mutta vakuutukset ja suojavarusteet pitäisi olla tarkastajalla kunnossa, jos mamman pikku Goljat onkin opetettu piiloutumisen sijaan hyökkäämään.

Maassamme on nyt ennätyksellisen paljon koiria, sillä niitä on jo noin 650 000. Eli keskimäärin noin joka neljännessä kotitaloudessa yhtä perheenjäsenistä talutetaan päivittäin remmissä. Keväinen koirankakkakeskustelu varmasti siis kiihtyy entisestään, sillä koiranomistajia ja koirattomia on yhtä monenlaisia kuin ihmisiä yleensäkin. Joten epäilemättä selkkauksia syntyy edelleen kävelyreiteille jätetyistä läjistä ja koirille jätetyistä myrkkyruuista. Jos ei sitten niille koiraverotarkastajille, niin koirapoliiseille taitaisi riittää töitä täälläkin.

Henna Ikävalko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?