Nuorisoseuran talolla voi viettää teemajuhlia

Harjulassa on tehty kasvojenkohotus

Vesilahden Nuorisoseuran talolta lahjoituksena saatu vanha kirkkokamina restauroidaan ensi kesänä. Tulia sytyttämässä Risto Hoikkanen.

Vesilahden Nuorisoseuran talolta lahjoituksena saatu vanha kirkkokamina restauroidaan ensi kesänä. Tulia sytyttämässä Risto Hoikkanen.

Vesilahtelainen Ylämäen Nuorisoseura on saamassa suururakkansa päätökseen, sillä se on parin vuoden aikana kunnostanut 87-vuotiaan seurantalonsa sisätilat. Kesällä rakennus saa pintaansa uuden riihipunaisen värin.

Nuorisoseura käyttää taloa omiin harrastuksiinsa ja vuokraa sitä myös muiden seurojen käyttöön. Nuorisoseuran toimintaa ovat muun muassa sähly ja luovan toiminnan kerho, jotka on remontin ajan pidetty kylän liikuntahallissa.  Muun muassa paikallinen metsästysseura pitää talossa kerran viikossa ilmakivääriammuntoja.

Harjula soveltuu hyvin myös juhlatilaksi. Talossa on nyt hienot puitteet, kun rakennuksen kaikki pinnat on käsitelty ja keittiö- ja wc-tilat uusittu. Harjulaan mahtuu 75–100 juhlavierasta ja isoon pihaan voi kesällä pystyttää lisätilaa juhlatelttoihin.

Ylämäen Nuorisoseura ry:n rahastonhoitaja Erja Eskola toteaa, että talossa on aiemminkin pidetty erilaisia juhlia. Viime aikoina suosittuja ovat olleet monet teemajuhlat, joissa aiheina ovat olleet esimerkiksi hatut, Halloween, Villi Länsi, 1920-luku ja 80-luvut. Tulevana keväänä nuorisoseura järjestää ennen vuotta -85 bilettäneiden bileet.

Nuorisoseuran johtokuntaan kuuluva Saska Sarèn lisää, että diskot palautetaan myös ohjelmaan.

Johtokunnassa istuvat Taisto Rantanen, Risto Hoikkanen ja puheenjohtaja Aapeli Eskola muistavat ajat, jolloin Harjula oli suosittu tanssipaikka. Tunnelmaan päästiin levymusiikin tahdittamana, mutta joskus sentään paikalla on kuultu elävää musiikkiakin.

– Kaksi vuotta sitten oli 1985–95 bilettäneiden juhlat. Niissä tahdit takoi Työsulku-yhtye. Se ei ollut aikaisemmin näin pienessä paikassa soittanut, Risto Hoikkanen kertoo.

Harjulan sali on aiemmin toiminut myös elokuvateatterina. Hoikkanen muistaa katsoneensa siellä kaikki Tarzan-elokuvat. 12- tai 16-millisen elokuvakoneen äänet rahisevat vieläkin hänen korvissaan.

Tervetuloa Harjulaan toivottavat Risto Hoikkanen (oik.), Aapeli Eskola ja Taisto Rantanen (kesk), taustalla Erja Eskola ja Saska Sarén.

Tervetuloa Harjulaan toivottavat Risto Hoikkanen (oik.), Aapeli Eskola ja Taisto Rantanen (kesk), taustalla Erja Eskola ja Saska Sarén.

Harjula seisoo historiallisella paikalla Koskenkylässä. Nuorisoseuran tontilla on käyty vuoden 1918 taisteluja ja talo on nähnyt 1939-44 sotavuodet. Vuosina 1915-16 Harjulan ympäristöön on tehty laajoja, nykyisinkin selvästi nähtäviä linnoitustöitä. Vallihaudat ympäröivät seurantaloa edelleen. Harjulaa ja jatkossa vallihautoja hoidetaan ja kunnostetaan museoviraston valvonnassa.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?