Työhyvinvointifoorumi Sosiaali- ja terveysministeriö tarjoaa mahdollisuutta 15 yritykselle

Lempääläisten yritysten työhyvinvointia kehitetään ministeriön tuella

Työterveyslaitoksen asiantuntijat Eeva-Marja Lee (vas.), Venla Räisänen ja Elina Ravantti (oik.) ovat mukana kehittämässä työpaikkoja Lempäälässä.

Työterveyslaitoksen asiantuntijat Eeva-Marja Lee (vas.), Venla Räisänen ja Elina Ravantti (oik.) ovat mukana kehittämässä työpaikkoja Lempäälässä.

Tutkimusten mukaan 80–90 prosenttia ihmisistä on tyytyväisiä työhönsä. Työpaikoilla on kuitenkin usein asioita, joiden toivoisi olevan paremmin. Yleisiä ongelmia voivat olla yhteistyön sujuminen, me-hengen puuttuminen tai vaaralliset työolosuhteet.

Ergonomia-asioita ei aina ole mietitty tai kokoukset tuntuvat tehottomilta. Vaaratilanteisiin ei osata varautua ja myös johtamis- ja työntekijätaidoissa voi olla parantamisen varaa. Sairauspoissaolot voivat olla ongelma, joka kuormittaa muuta työyhteisöä. Toisaalta työ voi vallata jo koko elämän.

Nämä kaikki ovat asioita, joita työpaikoilla voidaan kehittää ja joihin voidaan saada myös työpaikan ulkopuolista apua. Sosiaali- ja terveysministeriön Työhyvinvointifoorumi tarjoaa lempääläläisille yrityksille mahdollisuuden lähteä mukaan työpaikkojen kehittämishankkeeseen.

– Työpaikkoja kannattaa kehittää henkilöstön hyvän työskentelyotteen, työpaikan maineen, taloudellisen tuloksen ja työpaikan tulevaisuuden menestymisen turvaamiseksi, sanoo Työhyvinvointifoorumin projektipäällikkö Rauno Hanhela Työterveyslaitokselta.

Vesilahdessa asuva Rauno Hanhela toteaa, että foorumin Apaja-hankkeen tavoitteenamme on kehittää työpaikkojen työhyvinvointikäytäntöjä, joilla on positiivisia vaikutuksia esimerkiksi työuriin ja yritysten tuottavuuteen.

Työhyvinvointiforumia johtaa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

– Apaja-hankkeessa pureudutaan Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden tuella työn kehittämiseen työpaikkojen arkipäivän tilanteissa. Jokaisella työpaikalla on asioita, joita tunnistamalla ja vahvistamalla voidaan kehittää työpaikan toimintaa. Hankkeessa kerätään yhteen työpaikkojen hyviä käytäntöjä ja jaetaan niitä osallistuvien yritysten kesken.

Mukaan otetaan kaikenkokoisia ja kaikilla toimialoilla toimivia lempääläläisiä yrityksiä, erityisesti pieniä ja keskisuuria teollisuusyrityksiä, jotka haluavat kehittää omaa toimintaansa.

Toimintaan pääsee mukaan 15 yritystä. Yrityksillä on aikaa ilmoittautua mukaan 15.3. asti. Hankkeen yhteistyökumppaneina ovat Lempäälän Yrittäjät ry ja Lempäälän Kehitys Oy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?