Juupajoki ja Hämeenkyrö Tampereen kaupunkiseudun seutuselvityksen ulkopuolelle

Tampereen kaupunkiseudun seutuselvitykseen ei oteta tässä vaiheessa mukaan lisää kuntia. Kahdeksaa kuntaa koskevan selvitystyön kokoonpano pidetään toistaiseksi ennallaan, eikä Hämeenkyröä ja Juupajokea oteta mukaan selvitykseen. Asiaan voidaan palata, kun Tampereen kaupunkiseutua ja Pirkanmaata koskevat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakennelinjaukset ovat selkiytyneet. Kuntakokoonpanosta päätti selvitystyön ohjausryhmä 5. helmikuuta Tampereella.

Juupajoki ja Hämeenkyrö ovat esittäneet selvitysmies Rauno Saarelle halukkuutensa osallistua Tampereen kaupunkiseutua koskevaan selvitykseen. Kuntien mukaan ainoa tarkoituksenmukainen suunta selvityksen tekemiselle heidän osaltaan olisi Tampereen kaupunkiseutu.

Ohjausryhmän mukaan kaupunkiseudun kahdeksan kunnan vakiintunut yhteistyö puoltaa selvityksen jatkamista alkuperäisellä kokoonpanolla. Sosiaali- ja terveydenhuollon valtakunnallisten linjausten selkiydyttyä Hämeenkyrön ja Juupajoen mukaantuloon voidaan kuitenkin palata.

Elinvoimainen Tampereen kaupunkiseutu – tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen -nimisessä selvitystyössä ovat mukana Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Työn aikana arvioidaan erilaisten organisointivaihtoehtojen vaikutuksia Tampereen kaupunkiseudun hyvinvointiin ja kilpailukykyyn. Arvioinnin kuluessa järjestetään keskustelutilaisuuksia niin kaupunkiseudun poliittisille päättäjille kuin kuntalaisillekin.

Selvitysmies Rauno Saari aloitti tehtävässään tämän vuoden alusta. Saaren tukena toimivat kuntajohtajien muodostama valmisteluryhmä ja selvitystiimi. Ohjausryhmässä ovat mukana selvitykseen osallistuvien kuntien kunnanvaltuustojen ja -hallitusten ykköspuheenjohtajat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?