Pudotuspelien koti-avaus perjantaina

Onko Kisalla saumaa Jukureita vastaan?

13Pellinen maalasi kahdesti

Jaakko Pellinen oli menneen viikonlopun paras kisalaispelaaja kolmella maalillaan. Pellisen maalivainua ja kaikkien muidenkin venymistä LeKi tarvitsee, kun se kohtaa Mestiksen puolivälieräsarjassa Mikkelin Jukurit. Tässä Pellinen ahdistelemassa Peliittojen maalia ja hetken pästä verkko soi heinolalaisvahti Heikki Tuomiston selän takana. Kuva: Jani Huurne

Mestiksen runkosarja saatiin menneenä viikonloppuna pelattua ja Lempäälän Kisan sijoitukseksi tuli kahdeksas sija, mikä tietää Mikkelin Jukureitten kohtaamista puolivälieräsarjassa. Kisa yritti raivokkaasti pisteitä niin KooKoo- kuin Peliitat-ottelustakin, mutta kaksi hankittua pinnaa eivät riittäneen Peliittojen ohittamiseen ja seitsemänteen sijaa, mikä olisi tiennyt vastustajaksi Turun Tovereita.

Kisa hävisi KooKoolle maalein 2–4 ja voitti Peliitat Roope Nikkilän upealla rankkarikisamaalilla lukemin 5–4. Viikonlopun paras lekiläispelaaja oli pitkästä loukkaantumisestaan toipunut hyökkääjä Jaakko Pellinen, joka iski KooKoota vastaan maalin ja Peliittoja vastaan kaksi osumaa.

Lauantain pelin jälkeen kiekkokansaa puhututti se, onko Kisalla mitään saumaa yllättää Jukurit puolivälieräsarjassa? Jatkoon pääsyyn vaaditaan peräti neljä voittoa, joten kuluttava ja raskas setti on luvassa.

– Meillä on vain voitettavaa ja Jukureilla vain hävittävää, tähdensi lempääläisten haastajan asemaa kakkosvalmentaja Pasi Saarinen.

LeKin valmennusjohto muistutti lisäksi siitä, että runkosarjan neljästä kohtaamisesta Kisa voitti kaksi ja Mikkelissäkin toinen peli oli tasainen päättyen Jukureille niukasti 2–1. Vaikka toinen vieraspeli menikin rökäletappioon lukemin 6–1, ei mistään teurastajaisista siis voi puhua.

– Luistelukisaan ei Jukureita vastaan voi lähteä, vaan meidän tulee hallita kiekkoa ja täten määrätä pelin tempoa, näki puolestaan Kisan runkosarjan paras pistemies, Lassi Mattila, Kisan menestysaseen.

– Jukurit tulee konemaisesti päälle neljällä kentällisellä. Äkkiä luistelemme itseltämme jalat alta, jos hurlumhei-kisaan lähdemme, jatkoi Mattila sen tosiasian muistuttamista, että Jukurit on sarjan kovakuntoisin ja tasaisin ryhmä. Jukureita valmentaa vaatimustasostaan kuuluisa Jarno Pikkarainen, jota on jo pitkään uumoiltu siirtyvän SM-liigaan.

Pelaajamateriaaliltaan Jukurit on siis tasainen, mutta tähdet puuttuvat. Pitää olla jo todellinen Mestis-tietäjä, että Jukurien pistepörssin kärkinimet Mika Partanen, Turo Asplund tai Henrik Koivisto kilisyttäisivät kelloja. Joukkueen nimekkäin pelaaja on konkaripakki Pasi Järvinen. Myös Ilveksestä siirtynyt ja Kisassakin yhdeksän peliä pelannut Teemu Huhtala pelaa loppukauden Mikkelissä. LeKissä Huhtala oli melkoinen liigafloppi saldoten pelaamissaan otteluissaan puhtaat ”kiikarit” eli 0 + 0. Jukureitten maalissa pelaa italialaismolari Andreas Bernard, jonka todellinen voittajan kyky joutuu kevään aikana puntariin.

Mutta totta kai Jukurit on suursuosikki. Yleisin povaus on, että Mikkelin miehet menevät jatkoon voitoin 4–1. Kisan Lassi Mattila ei moiseen usko.

– Meillä on sakissa hyvä fiilis päällä ja näytimme jo muun muassa Vaasassa, että olemme yllätysvalmiita. Me uskomme mahdollisuuksiimme, painottaa Mattila.

Ja uskoa kaivataan kotikannattajiltakin. Puolivälieräsarja alkoi eilen Mikkelissä, raportti löytyy nettisivuilta www.lvs.fi ja perjantaina 15. helmikuuta isketään sitten Lempäälässä. Lauantaina jatketaan heti perään Savossa ja Hämeeseen sirkus palaa tiistaina 19. helmikuuta.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?