Vuoden naisurheilija Tuija Rosenqvistin kenttäratsastusmenestys sai huomionsa

Anssi Vesanen Lempäälän vuoden urheilija

Tampereen Isku-Volleysta VaLePa:aan siirtynyt Anssi Vesanen voitti viime vuonna miesten lentopallon Suomenmestaruuden ja Suomen cupin. Kuva: Katariina Rannaste

Tampereen Isku-Volleysta VaLePa:aan siirtynyt Anssi Vesanen voitti viime vuonna miesten lentopallon Suomenmestaruuden ja Suomen cupin. Kuva: Katariina Rannaste

Lempäälän kunnan vapaa-aikalautakunta on valinnut vuoden naisurheilijaksi kenttäratsastaja Tuija Rosenqvistin ja miesurheilijaksi lentopalloilija Anssi Vesasen.

Lempäälän Ratsastusseuraa edustava Rosenqvist voitti kenttäratsastuksen Suomenmestaruuden ja Pohjoismaiden mestaruuskisojen joukkuehopeaa. Ratsukon päävalmentajana toimii saksalainen Adam Liedermann.

VaLePa:aan Isku-Volleysta siirtynyt keskitorjuja Anssi Vesanen voitti viime kaudella VaLePa:n paidassa sekä lentopallon miesten Suomenmestaruuden että kultaa Suomen cupissa.

LeKi:n yleisurheilijat
putsasivat pöydän

Vuoden tyttö- ja poikaurheilijan sekä vuoden joukkueen että valmentajan valinta osui Lempäälän Kisan yleisurheilijoille.

Vuoden 2012 poikaurheilijaksi valittiin Lempäälän Kisan yleisurheilija Markus Kyrölä. Myös vuonna 2010 vuoden poikaurheilijaksi valittu Kyrölä voitti viime vuonna 17-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa 5 000 metrin kävelyssä kultaa. Nappikausi toi Kyrölälle kaikkiaan seitsemän ikäryhmän SM-mitalia: hallista 3 000 metrin kävelyssä kultaa, 1 500 metrin juoksussa hopeaa, SM-maantiekävelyssä 10 kilometriltä kultaa, SM-maastoista pronssia neljältä kilometriltä, 5 000 metrin kävelyssä kultaa ja 3 000 metrin juoksussa hopeaa sekä SM-maantiejuoksun 10 kilometriltä pronssia.

Vuoden tyttöurheilijaksi valittiin Lempäälän Kisan yleisurheilija, vuoden 2008 tyttöurheilijaksi valittu Heini Järventausta. Järventausta voitti 19-vuotiaiden SM-hallikisoissa kiekonheitossa kultaa ja oli kuulassa neljäs. 19-vuotiaiden SM-kisoissa hän voitti kiekossa hopeaa ja oli kuulassa seitsemäs. LP Kangasalassa lentopalloa pelaava Järventausta voitti lisäksi A-tyttöjen SM-kultaa ja naisissa SM-pronssia.

Valtakunnallisen yleisurheilun seuracupin finaalisijoituksessa hopealle yltänyt LeKi:n yleisurheilu valittiin vuoden joukkueeksi. Myös Hämeen piirin nuorisotoimintakilpailussa LeKi:n sijoitus oli toinen vuonna 2012.

Vuoden 2012 valmentaja on LeKi:n yleisurheiluvalmentaja Veli-Matti Ranta. Hänen valmennettaviaan ovat maaotteluedustaja Markus Kyrölä sekä Kalevan Kisoissa hopeaa 5 000 metrillä voittanut Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää. Ranta valittiin vuoden valmentajaksi myös vuonna 2010.

Pärekorin ilmalento
lähes 13 metriä

Vuoden 2012 vammaisurheilija on boccian pelaaja, vuosien 2007, 2008 ja 2010 vammaisurheilija Teemu Mäkinen. Tampereen Seudun Invalideja edustava Mäkinen voitti kuluneella kaudella boccian henkilökohtaisen kisan SM-kullan, parikilpailun SM-kullan sekä SM-joukkuekullan.

Lempäälän kunnan vuoden 2012 veteraaniurheilija on vuonna 1943 syntynyt, Kunto-Pirkkoja edustava yleisurheilija Helmi Hoppu. Heittolajeihin erikoistunut Hoppu voitti viime kaudella seitsemän Suomenmestaruutta ja yhden hopean yleisurheilusta. Veteraaniyleisurheilijoiden MM-kisoissa hän saavutti sijat 5., 6. ja 7. Viidennen sijan hän sai moukarissa tuloksella 24,06 metriä. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävä Hoppu saavutti pärekorin heiton maailmanmestaruuden syyskuussa tuloksella 12,76 metriä.

Stipendit ja huomionosoitukset

 

Lempäälän kunnan vapaa-aikalautakunta päätti vuoden urheilijan valinnan yhteydessä myöntää stipendejä ja huomionosoituksia. Miesurheilijoista palkittiin Vesa Saviahde (ammunta), Janne Koskinen (uppopallo), Teemu Roininen (painonnosto), Eetu Viitala (yu 200 ja 400 metriä), ja Sebastian Saarinen (kilpatanssi).

Naisurheilijoista palkinnon saivat Heli Koskinen (uppopallo), Marjo Rautanen (thainyrkkeily), Jenni Viinamäki (ringette) ja Hanna-Kaija Nieminen  (ammunta).

Vammaisurhelijoista saivat stipendin Elina Salminen (taitoluistelu) ja Rosa-Marie Vuorentie (taitoluistelu).

Poikaurheilijoista stipendin saivat Arttu Mettalo (yleisurheilu, hiihto), Jussi Salo (yhdistetty), Matias Mustonen (yleisurheilu), Aleksi Vihriälä (yleisurheilu), Juuso Petäjäsuo (yleisurheilu), Aki Sihvonen (Yleisurheilu), Aleksi Heimonen (yleisurheilu), Aleksi Pelto (yleisurheilu), Toni Kuukkula (karting) ja Joni Siermala (lentopallo).

Tyttöurheilustipendin saivat Roosa Salonen (ringette), Emma Gleisner (yleisurheilu), Maria Laitila (yleisurheilu), Essi Mäkinen (yleisurheilu), Noora Leppimaa (yleisurheilu), Henna Mettalo (yleisurheilu), Mira Seppänen (uppopallo) ja Iiris Taubert (suunnistus).

Joukkueista stipendin saivat jalkapallon LeKi:n ja Loiskeen yhteinen FC Lempäälä YJ ja LeKi:n ultimatejoukkue (Juho Pulakka, Sanni Riikonen, Kasper Kumpulainen, Leevi Cederlöf, Juho Pitkänen, Eemeli Pitkänen, Milo Brown ja Aarni Nagy).

Veteraaniurheilijoista huomionosoituspalkinnot saivat Martta Nyström (yleisurheilu) ja Jaakko Hoppu (yleisurheilu).

Valmentajille, ohjaajille ja muille urheilutoimijoille tarkoitetut huomionosoituspalkinnot saivat Janne Viitala (yleisurheilu), Juho Pulakka (ultimate), Mika Pelto (yleisurheilu), Raimo Eskola (yleisurheilu) ja Jenna Petäjäsuo (yleisurheilu).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?